Sport
Bildet viser Berit Kjøll og Abid Raja.

900 millioner til kultur og idrett

Regjeringen lover krise-hjelp til kulturen og idretten. Kulturen får 300 millioner. Idretten og frivilligheten får til sammen 600 millioner.

Abid Raja er kultur og likestillings-minister. Han besøkte Norges idrettsforbund på onsdag. Han møtte media sammen med Berit Kjøll. Hun er idretts-president i Norge. De snakket om krisehjelpen til idretten.

Regjeringen lover idretten 600 millioner kroner. Det skal deles med frivilligheten. Det skal dekke tapte inntekter. Det er snakk om billetter og deltaker-avgifter. Det skal også dekke ekstra kostnader idretten får når noe må utsettes eller avlyses.

– Vi er inne i en krevende periode for idrett og kultur. Men regjeringen har sagt at vi vil gjøre det vi kan for å redde arbeidsplasser. Det er denne ordningen et godt bidrag til, sier Raja.

Kjøll var fornøyd med millionene fra regjeringen. Hun sier norsk idrett taper 500 millioner på tapte inntekter i mars. Pengene er satt av til arrangementer som skulle skjedd før slutten av april. Det kan komme mer krise-hjelp senere.

– Vi  håper situasjonen blir mer som vanlig før slutten av april. Men vi tror det blir vanskelig å ha arrangementer med mye folk før mai, sier Raja.

Les også: Kulturliv uten fast scene

Kulturbransjen får 300 millioner i denne omgang. Det er altfor lite mener Virke. De er en organisasjon for arbeidsgivere.

– Dette er langt fra nok! Det trengs mer om kulturministeren vil ha et kulturliv når krisen er over. Det sier Ivar Horneland Kristensen. Han er administrerende direktør i Virke.

– Kulturlivet alene trenger 900 millioner. Det trengs for å sikre at det er arbeidsplasser å gå tilbake til.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå