Sport
Bildet viser idrettspresident Berit Kjøll og helsedirektør Bjørn Guldvog. De møtte pressen for å snakke om idrett og korona.

Lager felles «korona-regler» for idretten

Nå kan folk drive med idrett igjen. Men da må de følge reglene fra helse-myndighetene.

Idrettsanlegg kan åpne for trening igjen. Viruset korona gjør at konkurranser er uaktuelt. Organisert aktivitet er lov. Men reglene til helse-myndighetene må følges. Det sier Bjørn Guldvog. Han er helse-direktør.

Berit Kjøll er glad for at aktiviteten kan starte igjen. Hun er president i Norges Idrettsforbund.

– Vi må kunne bruke sunn fornuft og skjønn når vi driver med idrett. Reglene skal over følges. Det får forbundene og idrettslagene ansvar for, sier Kjøll til NTB.

– Alle idrett må gjøres på en sikker måte. Helse-myndighetenes råd må følges. Det bør være maksimum fem stykker når folk samles. Alle bør holde en avstand på minst to meter, sier Guldvog. Han sier reglene gjelder både inne og ute. Garderober må fortsatt holde stengt.

Les mer: Stopper all idrett i Norge

Les også: 900 millioner til kultur og idrett

Kjøll sier at dette betyr tydeligere regler.

– Det er viktig at idretten følger reglene som myndighetene kommer med. Det må vi gjøre strengt og tydelig. Det viktigste er å begrense spredningen av viruset, sier Kjøll. Hun sier idrettsforbundet ber om at voksne følger med når barn og unge trener. Da kan de passe på at reglene blir fulgt.

Kjøll vil ha noen felles regler. De skal gjelde for alle idretter. Hun sier alle forbundene bør ha egne regler i tillegg. Det gjelder alt fra fotball-forbundet til biljard-forbundet.

Guldvog sier det er en fordel om idretten er organisert. Da er det større sannsynlighet for at noen voksne følger med. Han sier at det er mulig å være flere på banen enn fem. Men da må det deles opp i flere grupper på maksimum fem personer.

Dette er rådene som skal følges:

  • Helse-direktoratets smittevern-råd skal følges.
  • Trening skal foregå i mindre grupper. De skal være på maksimalt fem personer.
  • De som deltar skal holde minst to meters avstand til hverandre.
  • Flere personer må unngå å ta på samme ball eller annet utstyr.
  • Felles garderober i idrettshaller og ellers skal være stengt. Ingen skal dusje samtidig samme sted.
  • Det oppfordres til at det er voksne til stede. De kan passe på at smittevern-reglene blir fulgt når barn og ungdom trener.
  • Heading eller kasting av ball frarådes sterkt.
  • Et felles regelsett skal gjelde for norsk idrett. Det oppfordres til at  særforbundene lager sine egne regler.

Mer fra Sport

På forsiden nå