Sport

Ferdig som skiløper

Astrid Uhrenholdt Jacobsen er ferdig som skiløper. Hun vil heller jobbe med helse enn å fortsette med ski.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen har bestemt seg for å slutte som langrennsløper. Nå vil hun bruke tiden på å jobbe som lege. Hun sier at viruset korona hjalp henne ta et valg. Det har gjort henne helt trygg på at framtiden handler om å være lege.

– Jeg har rett og slett flere drømmer hvor jeg ser meg selv som helsearbeider enn som langrennsløper. Det sier hun til kanalen NRK. De skrev om avgjørelsen først.

– Da tenker jeg at jeg er moden for å bruke tiden min annerledes. Medisinstudiet blir førsteprioritet. Derfor gir jeg meg som landslagsløper før jeg eventuelt mister motivasjonen, sier hun. Hun har ett år igjen av medisinstudiene.

Les også: Tok VM-bronse med brukket hofte

Jacobsen har hatt en god karriere som skiløper. Hun hadde også en meget god sesong i år. I vinter vant hun sin sjette og siste seier i verdenscupen.

– Jeg tror fortsatt jeg kunne prestert på øverste nivå. Men tanken på å kjempe om medaljer er mindre motiverende enn før. Kanskje er korona en perfekt overgang for meg. Nå blir det et liv som helsearbeider. Der er visjonene tydeligere enn på idrettsbanen. Jeg tar det som et tegn på at jeg har gjort mitt i idretten.

Hun har vunnet 1 gull-medalje i olympiske leker. Hun har 3 gull i verdensmesterskapet. Der har hun også 2 sølv og 5 bronse-medaljer. Hun har 14 gull-medaljer fra norgesmesterskap.

Siste utgave

På forsiden nå