Sport
Bildet viser Johannes Tingnes Bø og Vetle Sjaastad Christiansen. De går konkurranse i skiskyting. Bildet er tatt i Holmenkollen i 2019.

Har søkt om å få 371 millioner kroner

Over 2.300 idrettslag, frivillige organisasjoner og kulturlivet har bedt om hjelp. De har søkt om til sammen 371 millioner kroner.

Tirsdag var fristen for å søke om penger. Regjeringen har lovet 700 millioner kroner. Det skal hjelpe idrett, kultur og frivillighet. Mange av de har mistet inntekter og fått ekstra kostnader. Det er fordi mange ting er avlyst. Årsaken er viruset korona.

2.324 har søkt om å få penger. Det er bare 40 som har søkt om mer enn én million. En av de er Holmenkollen skifestival, skriver nyhetsbyrået NTB. De har søkt om 16,5 millioner kroner. Det er også flest søknader fra idretten.

Les også: Holmenkollen forsvant i tåka

– Vi må først få oversikt over søknadene. Det er for tidlig å si hvor lang tid  lang tid det tar. Vi har som mål å betale ut raskt. Det er planen med ordningen, sier Gunn Merete Paulsen. Hun er direktør i Lotteri-tilsynet. Det er de som skal dele ut pengene.

Det kan være noen får avslag, selv om det er søkt om mindre penger enn det er satt av. Paulsen sier til NTB at de må være sikre før de betaler ut støtte.

Les mer: Store kultur- og idrettsarrangementer forbys til 15. juni

Det er satt av 700 millioner kroner. Det meste går til idrett og frivillighet. De får 600 millioner. Den frivillige delen av kulturlivet får 100 millioner. Det skal erstatte noen av de tapte inntektene og ekstra kostnadene arrangører har fått.

Det gjelder arrangementer som skulle skje mellom 5. mars og 30. april. Mange av disse ble avlyst, stengt eller utsatt. Årsaken var reglene som kom for å stoppe smitten av viruset korona.

Les videre: Vil ha festival-forbud i sommer

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå