Sport
Bildet viser fotballspillerne Wilfred Ndidi (til venstre) og Douglas Luiz. De spiller på fotball-lagene Leicester City og Aston Villa.

– Hvor mange spillere må dø før det blir usmakelig?

Gary Neville er en tidligere fotballspiller. Han er helt uenig i planen om å spille fotball fra juni. Han mener den er farlig.

Gary Neville er kjent for å spille fotball. Han sier pengene i fotballen gjør at det blir tatt en svært stor risiko. Han sier det internasjonale fotballforbundet (Fifa) var tydelige.

– De som jobber med medisin der ga et klart råd. De sa fotballen bør ta pause til september. Da er det ingen medisinsk grunn til å starte før. Det sier han til kanalen Sky Sports. Neville er redd for at det er pengene som vil avgjøre når kampene blir spilt. Engelsk fotball har hatt pause siden korona-smitten kom ut av kontroll. Nå diskuteres det om ligaen Premier League kan spille kamper igjen.

Flere engelske medier har skrevet om planene. Matt Hancock har også snakket om de. Han er helseminister. Hancock sier det er mye som må ordnes. Men han sier at det kan være mulig å spille fotball i sommer.

Det er foreslått flere tiltak for å kunne spille kampene. Spillerne skal være i karantene når de ikke trener eller spiller kamper. De skal bli testet ofte for smitte. Kampene skal spilles uten publikum. Ballen og banen skal bli renset mellom omgangene og mellom kamper.

Det er mange av de samme forslagene som har kommet for norsk fotball. I morgen vil norske myndigheter bestemme seg. De skal si om det kan spilles fotball i Norge før september. Fotballklubbene håper de kan spille kamper fra 15. juni.

Les også: Fotball-EM utsatt til 2021

Bildet er av Gary Neville. Han klør seg under nesa.

UENIG: Gary Neville sier det bør være pause fra fotball i flere måneder. Den tidligere fotballspilleren er uenig med de som mener det kan spilles kamper fra juni. Han mener at det viktigste nå er å unngå mer smitte. Foto: Alberto Saiz / AP Photo / NTB scanpix

– Folk vurderer nå risiko. Hvor mange spillere i Premier League må dø før det blir usmakelig? Én?, spør Neville. Det skriver avisa Daily Mail. Han sier at «hele diskusjonen dreier seg om økonomi».

– Folk blir forvirret. Det påvirker hvilken risiko de er villig til å ta. Hvis folk var villig til å sette liv og helse først, hadde ingen diskutert når vi kan spille fotball, sier Neville.

Det er usikkert om Premier League vil bli spilt ferdig denne sesongen. Men ligaen har som mål å få spilt de siste 92 kampene. Det håper de å få til i løpet av sommeren. Det er flere klubber som kan gå konkurs hvis sesongen blir avlyst, skriver nyhetsbyrået NTB.

– Det er store penger inne i bildet. Det er mulig å gå tape mye penger. Dette gjør at risikoen man er villig til å utsette liv for, øker i jakten på å få fotballen i gang igjen.

Neville tror det er uaktuelt å spille kamper fram til september. Han sier det handler om kontrakten til spillerne. Flere er uten kontrakt fra juli. Da kan de bytte og spille for et annet lag.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå