Sport
Bildet viser en trener og noen barn som spiller fotball.

Gir barn lov til å trene idrett nesten som normalt

Fra 15. juni kan barn og unge trene fotball som normalt ute. Regjeringen endrer reglene for idretter med mindre fysisk kontakt.

– Barnefotballen og andre barneidretter med begrenset fysisk kontakt starter opp igjen. Det skjer fra 15. juni, sier Abid Raja til avisa VG. Han er kulturminister.

Regelen gjelder for alle under 20 år. De kan få drive idrett med det som kalles «begrenset fysisk kontakt». Treningen kan skje som før korona-viruset kom. Men den må skje ute.

Foreløpig blir det ikke lov å spille kamper. Men regjeringen vurderer å også endre reglene for disse.

Raja sier at endring av reglene skjer etter råd fra Folkehelse-instituttet og Helsedirektoratet.

– Regjeringen har ikke hatt som mål å holde igjen når det gjelder barneidretten, tvert imot. Vi har mål om åpne opp så raskt som mulig, Men vi kan ikke gjøre det med mindre vi er sikre på at det ikke vil bidra til økt smitte, sier Raja.

I Norges Idrettsforbund (NIF) er svært fornøyde med at barneidretten blir nesten som normalen.

- Dette er nok en gledens dag, sier idrettspresident Berit Kjøll i NIF en pressemelding.

Det finnes en egen smittevern-veileder for barne- og ungdomsidrett. Den vil bli endret slik at den stemmer med de nye reglene.

Raja sier at det kan bli forskjeller mellom de ulike idrettene.

Kjøll sier at det er en risiko for at barn- og unge slutter når de ikke kan trene med idretten sin. Men disse endringene vil gjøre mye.

– Flere idretter vil kunne komme i gang før sommeren. Det er svært viktig for motivasjonen til våre unge utøvere, sier Kjøll.

Mer fra Sport

På forsiden nå