Sport
Bildet er av Guro Reiten (til venstre) og Maria Thorisdottir. De er på det norske landslaget i fotball.

Gull til norske fotballspillere

Fotballspillerne Maren Mjelde, Guro Reiten og Maria Thorisdottir vant gull i den engelske serien. De spiller for laget Chelsea. De er kåret til det beste laget i serien.

Fredag ble det avgjort hvem som er best. Englands fotballforbund (FA) bestemte. Serien ble aldri spilt ferdig. Årsaken er korona. Det ble bestemt av vinneren er laget med flest poeng i gjennomsnitt per kamp. Det betyr at Chelsea vant sin tredje ligatittel. Tre norske spillere kan juble for gull. Liverpool rykker ned.  Aston Villa kan juble for opprykk.

– Det er jo en merkelig situasjon, da. Vi skulle ønske at vi kunne vunnet den på en normal måte. Men det var dessverre umulig. Når vi ser på resultatene, har det vært helt fortjent. Vi har ikke tapt en kamp i år, sier Guro Reiten til nyhetsbyrået NTB.

Les også: Guro Reiten avgjorde for Chelsea

Maria Thorisdottir har vært vært mye skadet i år. Hun fikk kun åtte kamper. Men på sin egen 27-årsdag kunne hun glede seg over ligagull.

– Det kunne ikke passet bedre enn å få det på en dag som denne. Det er en litt spesiell beskjed. Men det er en fin beskjed, sier Thorisdottir til NTB.

Manchester City ender på 2.-plass. Det betyr at de også får spille kamper i Europa neste år. City ledet ligaen med ett poeng mer enn Chelsea. Men de hadde spilt én kamp mer spilt enn Chelsea.

Les også: – Hvor mange spillere må dø før det blir usmakelig?

Resultatene på nivå tre og nedover har blitt satt til null. Derfor er det ingen lag som rykker ned fra nivå to. Det er godt nytt for Charlton. Der spiller de norske spillerne Sara Eggesvik, Pernille Gardien og Lisa Eide.

Det var tre måter å avgjøre ligaen på når den ble avsluttet. Ifølge Sky Sports var ett forslag å gjøre som på nivå tre og nedover. De to andre var at sesongen ble avgjort på poengsnitt. Forskjellen mellom de to var om noen lag skulle rykke ned eller ei.

Fotball for damer har vært på pause i England siden 23. februar. Det skulle blitt spilt seks fulle serierunder til. Men lagene har spilt ulikt antall kamper. Derfor ble det kåret en vinner etter hvor mange poeng de hadde vunnet per kamp.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå