Sport
Bildet viser kulturminister Abid Raja og idrettspresident Berit Kjøll.

Gir én milliard til idrett og frivillighet

Kulturminister Abid Raja gir enda en milliard kroner til idrett og frivillighet. Det er for å hjelpe de som taper penger som følge av korona.

Torsdag fikk idretten og frivillige organisasjoner en ny krisepakke. Kulturminister Abid Raja sa at han gir én milliard kroner til disse. Det skal dekke tapt inntekt mellom 1. september og 31. desember. Pengene skal hjelpe organisasjoner som sliter som følge av korona-viruset.

Idrett og frivillige organisasjoner har fra før fått krisehjelp på 1,87 milliarder kroner. Myndighetene har begynt å betale ut penger fra krisepakke nummer to. Fristen for å søke er 15. september. Men i slutten av juli fikk 379 søkere til sammen 30 millioner kroner.

Nå kan søkere få dekket tapte inntekter fra ting som loppemarked, utleie, billetter til idrett og andre tilbud.

Toppidrett kan få dekket tap av inntekter fra kampdager. I tillegg til tapte inntekter fra billettsalg.

Dermed kan idretten få hjelp fra det offentlige også resten av året.

– Dette gir sektoren mer forutsigbare inntekter. Og jeg håper dette bidrar til at de kan gjennomføre flere aktiviteter i tiden framover, sier kulturminister Abid Raja.

Fra 1. november endres ordningen. Da skal de som bare delvis avlyser ting, belønnes. De kan søke om å få dekket 70 prosent av pengene de taper ut året. Det gjelder de som bare delvis avlyser, stenger eller utsetter arrangementer og aktiviteter. Det sier Raja.

Mens de som avlyser helt kan bare få dekket 50 prosent av pengene de taper. Det er i perioden 1. november til 31. desember.

Slik vil regjeringen få organisasjoner til å ha aktiviteter. Det sier Raja.

– Frivilligheten og idretten har vært flinke til å omstille seg. Og gjennomføre aktivitet innenfor smittevern-reglene. Vi ønsker å stimulere til mer aktivitet. Derfor vil det bli en gradvis redusering av kompensasjonen for arrangementer som blir helt avlyst. Det vil si at det vil lønne seg å være kreativ og tenke alternativt. Så arrangementer kan avholdes til tross for korona-restriksjonene, sier Raja.

Fra neste år blir det en ny ordning, sier statsråden.

– Det skal være en stimulerings-ordning. Vi kommer til å invitere idretten og bredden av frivilligheten til departementet på mandag. Det er for å diskutere hvordan en slik ordning kan se ut, sa kulturministeren.

Berit Kjøll er idretts-president. Hun er glad for pengene som Raja foreslår å gi.

– Vi er svært glade og takknemlige for at dagens kompensasjons-ordninger i det store og det hele fortsetter ut året. Det skaper trygghet og forutsigbarhet for idretten. Den har gått en usikker høst i møte, sier hun.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå