Sport
Bildet er av fotballspilleren Marcus Rashford.

Han vil hjelpe fattige barn i Storbritannia med bra mat på skolen

Marcus Rashford er nok mest kjent for å spille fotball. Men han håper at han kan hjelpe fattige barn i Storbritannia. Han vil at barna skal være sikret gratis mat på skolen.

Marcus Rashford vil sikre barn et gratis måltid på skolen. For å klare det, har han har fått med seg mange av kjedene som selger mat.

Rashford startet med arbeidet i sommer. Da sikret han at 1,3 millioner engelske barn fikk gratis mat i ferien. Ordningen var for familier med behov for hjelp. Den skulle bare vare mens var korona-stengt i sommer. Nå har Rashford klart å sikre at tilbudet kan fortsette en stund til.

Han sier det er viktig å fortsette med ordningen. Det hindrer at barn går sultne, sier han til kanalen BBC.

Les også: 100 år gamle Tom skal bli ridder

– Vi måtte tenke ut hva som er den beste måten å gjøre det på. Vi må finne ut hvordan vi kan sikre at disse familiene kan spise over en lengre periode uten problemer, sier han. Han mener at måltider på skolen kan hjelpe barn fra fattige familier.

Henry Dimbleby er leder for britiske National Food Strategy. Han sier at skolemat er en svært god måte å sikre at elever får en sunn og næringsrik lunsj på skolen.

– Alternativet til skolemat er en matpakke. Bare én prosent av de har samme næring som skolelunsj, sier han.

Les også: Små ulikheter kan ha ført til mindre korona i Norden

Rashford sier også at det er viktig at folk ber om hjelp hvis de trenger det.

– Du bør kunne spørre om hjelp for alt. Hold hodet høyt hevet. Trenger du hjelp, så gå og få hjelp, sier han. Rashford mener folk må slutte å skamme seg hvis de trenger hjelp. Han mener heller at folk må lære seg å være glade hvis de kan hjelpe.

Rashford har også fortalt om sin oppvekst. Han hadde stor nytte av måltidene på skolen. Familien hans fikk også god hjelp fra mat som ble delt ut til de som trengte det da han vokste opp i Manchester.

Les også: – Kampen vil bli husket i mange år

I juni ble Rashford æres-doktor ved Universitet i Manchester. Det fikk han for at han jobber for å hjelpe fattige barn. Han er bare 22 år. Det gjør ham til tidenes yngste æres-doktor ved universitetet. Rashford er selv fra Manchester. Han spiller til vanlig for laget Manchester United.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå