Sport
Wien, Østeriket 20201118. 
Norge med Ghayas Zahid i midten scorer  under kampen i Nations League mellom Østerrike og Norge. Kaptein Mats Møller Dæhli og Fredrik Ulvestad tv.
Foto: EXPA/ Florian Schrötter / NTB

Jubler over nødlandslaget

Norges nødlandslag i fotball storspilte mot Østerrike i Wien. Laget får skryt fra alle.

Det norske landslaget i fotball for herrer ble stoppet av korona og karantene. De fikk ikke reise til Østerrike for å spille en avgjørende kamp. På få dager ble det hentet inn 18 nye spillere. De ble satt sammen til et nød-landslag for Norge.

Laget fikk en trening sammen før kampen mot Østerrike. Kampen var finale i gruppespillet i turneringen Nations League (Nasjonsligaen).

Norge kunne fort skåret etter få minutter. Laget hadde mange sjanser. Men Østerrike hadde flaksen på sin side. Likevel fikk Norge ballen først i mål.

Ghayas Zahid skåret etter en pasning fra Veton Berisha. Norge ledet fram til siste minutt i kampen. Da forsøkte laget å skåre igjen. Norge måtte ha to mål for å vinne gruppa i turneringen. Da ville Norge rykket opp til en annen gruppe. Og sjansen ville vært større for å spille verdens-mesterskapet (VM) i fotball i 2022.

Kampen endte til slutt 1-1, uavgjort.

Kaptein Mats Møller Dæhli var likevel rørt og fornøyd etter kampen.

– Den gnisten og bragden vi viste i dag gjør meg utrolig stolt. Vi skaper sjanser. Jeg vet ikke om vi kunne gjort så mye mer. Jeg er bare så stolt, sa Dæhli til kanalen TV 2 etter kampen.

– Norge er stolte av dere, skrev Martin Ødegaard på Instagram. Han skulle selv spilt kampen.

Flere andre spillere skrøt av innsatsen til laget. Det gjorde også kulturminister Abid Raja.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå