Sport

Han kan bli kåret til verdens beste i kveld

Robert Lewandowski har hatt et bra år som fotballspiller. Han kan blir kåret til den beste spilleren i verden. Kåringen skjer torsdag kveld.

Ingen har klart å stoppe Lewandowski den siste sesongen. Han har skåret 71 mål på 63 kamper. Ingen andre har gjort det i de beste ligaene i Europa. Spilleren med nest flest mål skåret 20 mål færre. Antallet mål kunne gjort Lewandowski til en kandidat til prisen.

Bildet er satt sammen av tre bilder. Øverst er Christiano Ronaldo. Nederst er Robert Lewandowski. I midten er Lionel Messi.

Men han har også vunnet alt han har deltatt i. Han har vunnet fem trofeer med laget Bayern München. Først vant de ligaen, cupen i Tyskland og Champions League. Det er den største turneringen i Europa. Så vant de supercupen i både Tyskland og Europa. Og Lewandowski skåret flest mål i alle turneringene.

– Hvis han blir kåret til verdens beste torsdag. Det vil helt klart være en drøm som går i oppfyllelse for ham. Ingen fortjener det mer enn ham i år. Vi ønsker alle å se ham vinne prisen, sier Hansi Flick. Han er trener i Bayern München.

Men det er også to andre som kan vinne prisen som den beste spilleren i år. Det er Lionel Messi og Christiano Ronaldo. De to har blitt regnet for å være verdens beste spillere de siste ti årene. Flere mener at de to også er blant de beste spillerne i historien.

Prisen for verdens beste blir delt ut av det internasjonale fotball-forbundet (FIFA). Den har blitt delt ut siden 2016. Siden den gang har Ronaldo vunnet prisen to ganger. Messi og Luka Mocric har vunnet den en gang hver.

Men i år har ting gått tyngre for Messi og Ronaldo. Messi vant ingenting. Verken i Spania eller Europa. Messi var med på å tape mot Bayern München i Champions Leauge. Ronaldo vant ligaen i Italia med Juventus. men han tapte cupfinalen i landet. De gjorde det også dårlig i Champions League.

Fifa-prisen blir delt ut i Zürich. Da skal også verdens beste trenere og keepere hos begge kjønn få en pris.

Dette er de som kan vinne en pris.

Årets mannlige spiller:

* Robert Lewandowski (Bayern München/Polen)

* Lionel Messi (Barcelona/Argentina)

* Cristiano Ronaldo (Juventus/Portugal)

Årets mannlige keeper:

* Alisson Becker (Liverpool og Brasil)

* Manuel Neuer (Bayern München og Tyskland)

* Jan Oblak (Atlético Madrid og Slovenia)

Årets trener herrelag:

* Marcelo Bielsa (Leeds)

* Hans-Dieter Flick (Bayern München)

* Jürgen Klopp (Liverpool)

Årets mål:

* Giorgian De Arrascaeta for Flamengo mot Ceará

* Son Heung-min for Tottenham mot Burnley

* Luis Suárez for Barcelona mot Mallorca

Årets kvinnelige spiller:

* Lucy Bronze (Lyon/Manchester City og England)

* Pernille Harder (Wolfsburg/Chelsea og Danmark)

* Wendie Renard (Lyon og Frankrike)

Årets kvinnelige keeper:

* Sarah Bouhaddi (Lyon og Frankrike)

* Christiane Endler (Paris Saint-Germain og Chile)

* Alyssa Naeher (Chicago Red Stars og USA)

Årets trener kvinnelag:

* Emma Hayes (Chelsea)

* Jean-Luc Vasseur (Lyon)

* Sarina Wiegman (Nederland)

Vinneren blir kåret etter stemmer fra fire grupper. Trenere, spillere, journalister og fans. Stemmene fra hver gruppe er verdt 25 prosent.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå