Sport

Polen får delta i hopp etter negativ prøve

Hele laget til Polen måtte i karantene mandag. Det var fordi hopperen Klemens Muranka hadde testet positivt på korona. Men nå har alle testet negativt. Det gjør at laget får delta i rennet tirsdag.

Ingen av hopperne fra Polen hadde positive prøver tirsdag morgen. Det gjør at de får delta i første renn i hoppuka i år. Den er i Tyskland og Østerrike.

Hele laget fikk mandag beskjed om at de ble nektet å delta. De var nærkontakter av Klemens Muranka. Han hadde en «svak positiv test» søndag kveld. Det gjorde at Polen ble nektet å delta i kvalifiseringen mandag.

Les mer: Polen blir nektet å hoppe i første renn

Nå får de delta i rennet likevel. Det sier skiforbundet i Polen. «Hopperne våre får starte! Hele laget har fått negative resultater», skriver de på Twitter.

Kvalifiseringen mandag blir slettet. Det gjør at 62 hoppere får starte i første renn av hoppuka i år. Rennet er i Oberstdorf.

– Det betyr i praksis at startlista i rennet blir sånn den var til kvalifiseringen. Alle får hoppe, sa Clas Brede Bråthen til nyhetsbyrået NTB mandag kveld. Han er hoppsjef i Norge.

Det ble åpnet for en slik løsning mandag kveld. Da var det et krisemøte for lagene som deltar i hoppuka. Men kravet var at alle prøvene tirsdag morgen var negative. Det er tredje runde med tester. Bråthen er glad for at Polen får delta i også det første rennet.

– Det er veldig bra. Jeg tenker at vi må ha stor respekt for helsemyndighetene i Tyskland. Det må vi også ha for den lokale arrangøren. Og for det internasjonale skiforbundet (FIS). Alle tre jobber hele tiden for å få til ting. Og det i en svært vanskelig situasjon. Vi er en liten sport som må gjøre kloke beslutninger når vi får denne tilliten, sier han.

Les også: Disse får delta for Norge i hoppuka

Det har blitt jobbet hardt fra Polen for at laget skulle få delta. Apoloniusz Tajner er skipresident i landet. Han har krevd at laget måtte få delta. Piotr Glinski har varslet om at det også ble jobbet politisk med saken. Han er idrettsminister i Polen. Mandag kveld meldte flere polske medier at Muranka hadde blitt testet tidligere på dagen. Den var negativ. De mente det styrket saken til Polen. Og nå får de altså delta.

Siste utgave

På forsiden nå