Sport

– Får se om jeg er i Trondheim som publikum eller utøver

Therese Johaug åpner for at hun kan stille i VM i Trondheim. Det er om fire år.

Om fire år er det klart for verdens-mesterskapet (VM) i ski i Trondheim. Langrenns-løper Therese Johaug har ikke helt bestemt seg for om hun skal delta. Johaug bodde i Trondheim i mange år da hun var yngre. Det er en by og et skianlegg i Granåsen hun kjenner godt til.

– Det er langt fram i tid, og det er fire år til. Jeg tror at jeg tar ett år om gangen. Og så får vi se om jeg er i Trondheim som publikum eller utøver. Det vet jeg ikke ennå, sa hun til nyhetsbyrået NTB mandag. Det var under et digitalt pressetreff i VM-byen Oberstdorf.

Der handlet det om tirsdagens 10 kilometer i fri teknikk.

Therese Johaug viste styrke. Det var da hun tok sitt ellevte VM-gull i skiathlon sist helg. Hun stiller selvsagt som favoritt på nytt. Det er i det individuelle skøyteløpet med enkeltstart.

– Det var utrolig godt å få unna skiathlon og at jeg fikk senket skuldrene litt. Men ikke for det. Jeg har veldig lyst til å gå fort i 10 kilometer skøyting. Det er en distanse som har passet meg bra. Og jeg har veldig lyst til å gå fort.

Så langt i VM er det bare Johaug som har hatt sjanse til å vinne medaljer. Det er blant de norske kvinnene som går langt på ski.

Det kan fort snu, mener 32-åringen. Hun stiller på 10-kilometeren sammen med Heidi Weng, Helene Marie Fossesholm, Ragnhild Haga og Tiril Udnes Weng.

– Jeg føler ikke at jeg har noe ansvar og at jeg bærer noe som helst. Jeg har lyst til å oppnå mine mål. Og har forberedt meg hver dag som om jeg skal være på mitt beste i konkurransedagene i dette mesterskapet. Det er utrolig moro når du lykkes og når dine mål, sier Johaug.

Hun tror lagvenninnene kan gjøre det bedre i neste distanse.

– Vi er et lag på tur, og det er ikke bare medaljer som teller. Vi skal ha det bra med oss selv. Og det er mange som går fort på ski. Vi skal selvsagt ha ambisjoner alle mann. Og så er det lov å ha gode dager og dårlige dager. Den ballen snur fort. Alt kan skje i et mesterskap. Og i morgen kommer en ny dag med nye muligheter. Vi gleder oss.

Therese Johaug har flere ganger minnet om at hun ikke er noen maskin. Men det er ikke alltid det er like enkelt å tro henne. Hun gjorde det ekstremt bra i den bratteste motbakken lørdag. Det var under skøytedelen under skiathlon.

Johaug minner om at Jessica Diggins vant over henne for bare noen uker siden. Det skjedde i Falun i Sverige.

– Jeg vet at det er forventninger der ute, men de holdningene der har ikke jeg. Det så vi i Falun. Jeg kan også ha dårlige dager både mentalt og fysisk. Jeg kan bli slått allerede i morgen, jeg. Jeg tar ingenting for gitt. Som jeg har sagt før, det er ikke bare å hente medaljer. Det føler jeg at jeg har fått bevis for mange ganger.

Svenskene Frida Karlsson og Ebba Andersson var de som var nærmest Johaug sist lørdag. Det er nok de samme som har størst sjanser til å ta fra henne et nytt gull på 10-kilometeren.

Siste utgave

På forsiden nå