Sport
Bildet viser Johannes Høstflot Klæbo , Aleksandr Bolsjunov,  og Emil Iversen på opplæøpet i 5-mila i VM.

Drama på 5-mila i ski-VM

Norske Johannes Høsflot Klæbo kom først i mål på 5-mila i ski-VM. Så ble han fratatt gullet. Aleksandr Bolsjunov fra Russland brakk staven da han og Klæbo kolliderte.

Johannes Høsflot Klæbo kom først i mål på 5-mila i verdens-mesterskapet  (VM) på ski. Men han ble fratatt gullet. Det skjedde etter en situasjon rett ved mål.

Han og Aleksandr Bolsjunov kjempet om å spurte inn mot mål. Bolsjunov brakk staven. Han kom isteden inn som nummer tre. Russerne protesterte på at Klæbo vant gullet.

– Dette føles som den vanskeligste dagen i karrieren min. Jeg følte meg sterk i dag, og hadde god kontroll i hele løpet. Dere kan se selv hva som skjedde og dømme for dere selv. Det skriver KlæboInstagram.

En jury bestemte at Klæbo ble diskvalifisert. Dermed vant norske Emil Iversen gullet i steden. Han kom egentlig i mål som nummer to. Bolsjunov endte med sølv. Norske Simen Hegstad Krüger rykket opp til bronsen. Hans Christer Holund fulgte på plassen bak. Pål Golberg tok 8.-plassen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Jeg må være ærlig og si at det har vært mye frustrasjon og sinne etter løpet. Jeg har sett fram til dette lenge. Det var hovedmålet mitt denne sesongen, skriver Klæbo.

Klæbo sier at han ble presset ut i kanten av Bolsjunov. Russeren har forklart at det var for trangt for begge langrennsløperne. Men regelen er slik at den som kommer først, kan velge spor.

Norge protesterte på avgjørelsen. Men de fikk nei på denne protesten. Men Norge kan anke en gang til. Det må skje innen 48 timer. De vurderer nå om de vil levere en grundigere anke til Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå