Sport
Bildet viser Therese Johaug. Det blir ingen NM del to for henne. Arrangementet er avlyst.

Ski-NM er avlyst

Trondheim avlyser Norges-mesterskapet i ski. Årsaken er smitten som sprer seg.

Andre del av norges-mesterskapet (NM) i ski er avlyst. Dermed blir det ikke konkurranser for Therese Johaug og de andre langrennsøperne. De skulle konkurrere i Granåsen i Trondheim neste helg. Også blant annet renenne i skiskyting og hopp er avlyst.

Arrangementet NM-veka skulle ha renn i flere vinteridretter. Utøvere skulle også kjempe om NM-medaljer i hundekjøring, kombinert og curling.

Nå har Trondheim kommune bestemt seg for å avlyse arrangementet. Årsaken er at mange nye har blitt smittet med korona den siste tiden. Et sånt arrangement kunne bidratt til å spre smitten enda mer.

NM-veka skulle etter planen gått fra 25. til 28. mars.

Therese Johaug og Johannes Høsflot Klæbo var blant utøverne som skulle deltatt.

– Vi mente veldig lenge at vi skulle få til dette. Men som alle vet, har vi den siste uke sett en uønsket utvikling i smitten. Det gjør at det ville ha vært uforsvarlig og umusikalsk å arrangere nå, sier Ola By Rise til nyhetsbyrået NTB. Han er direktør for kultur og idrett i Trondheim kommune.

Omtrent 600 personer skulle deltatt på arrangementet. Inkludert 70 personer fra kanalen NRK.

– Veldig mange kommer fra det området som nå er stengt ned, altså Viken. Det er vanskelig å flytte på folk i denne situasjonen, sier Ola By Rise.

Han sier at det ikke var lett å avlyse.

– Det var svært vanskelig fordi veldig mange har jobbet hardt og over tid med dette. Inkludert Trondheim kommune, sier han. Men han sier at liv og helse naturlig nok går foran.

Langrennsløper Johannes Høsflot Klæbo mener det var riktig av kommunen å avlyse.

– Jeg synes det er en fornuftig avgjørelse å avlyse NM del 2. I den situasjonen Norge er i nå, er det viktig at vi ligger ekstra lavt. Og ikke skaper unødvendige smitte-situasjoner, sier han til NTB. Det er via pappa og manager Haakon Klæbo.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå