Sport

Klarer de å sikre seg en plass i OL?

Norge kan sikre seg to landslag i OL i håndball. Herrene ble klare sist helg. Denne helgen skal landslaget for kvinner prøve å gjøre det samme.

Sist helg ble landslaget for herrer klare for De olympiske leker (OL) i håndball. Denne helgen kan damene klare det samme. De spiller sin første kamp fredag.

Kampen er mot Montenegro. Det er også der de skal spille kampen. Lørdag skal Norge spille mot Romania. Søndag skal Romania spille mot Montenegro. De to beste av lagene er klare for OL. Norge er sikret en plass i mesterskapet om de vinner begge sine kamper.

Det kan også bli en ny rekord på landslaget fredag. Det er ventet at Katrine Lunde skal være keeper for Norge denne kampen. Det kan bli kamp nummer 306 på landslaget for damer. Ingen har spilt flere.

Lunde er blitt 40 år. Men hun jobber fortsatt hardt med å bli en bedre spiller.

– For meg er det ikke mesterskapene som gir meg mest motivasjon. Jeg har hele tiden lyst til å bli bedre og være best mulig, sier hun til nyhetsbyrået NTB.

Lunde er en av de to spillerne på laget med mest erfaring fra OL. Hun og Marit Malm Frafjord vant gull i OL i 2008 og 2012. De var også med på å vinne bronse i 2016.

Thorir Hergeirsson er sjef for landslaget. Han mener erfaringene til Lunde og Frafjord er nyttige for laget. Både i kvalifiseringen og hvis Norge får være med i OL.

– Det er et annerledes mesterskap. Da er det er en fordel å ta med seg spillere som har vært med på et OL før. Men vi er ikke OL enda. Nå gjelder det å skaffe oss den plassen. Det er en stor oppgave, sier han.

Frafjord er også opptatt av å minne om at de må spille to kamper før de kan tenke på et OL. Kampen mot Romania starter ett døgn etter kampen mot Montenegro.

– Vi må spille på et høyt nivå for å få en plass i OL. Vi møter to veldig gode lag. Men vi vet også at vi er et godt nok lag til å vinne mot begge to hvis vi spiller så godt som vi kan. Det er alltid spennende å spille kamper som betyr så mye, sier Frafjord til NTB.

Herrene er klare for sitt første OL siden 1972. Kvinnene er vant til å delta i OL. De har deltatt i alle OL siden 80-tallet, med et unntak. Det var i 2004.

Mer fra Sport

På forsiden nå