Sport

Får unntak fra de strengeste reglene

Toppfotballen får unntak fra de strenge korona-reglene. Nå kan lagene i eliteserien ha fellestrening igjen.

Alle klubber i toppfotballen kan ha fellestrening igjen. Toppidretts-utøvere får unntak fra de strengeste korona-reglene.

Det bekrefter kulturminister Abid Raja til avisen VG.

Ifølge Raja kan toppklubbene i fotballen dermed begynne å trene fra tirsdag ettermiddag.

– Jeg er veldig glad for å si at det åpner for organisert trening for toppidrettsutøvere. For fotballen gjelder dette de to øverste divisjonene for kvinner og menn. De må selvsagt følge sine regler for smittevern, sier han.

Når de kan spille treningskamper, får vi vite på fredag.

– Planen er at vi kommer til å svare på dette 16. april, slik at de kan starte opp sine treningskamper fra 17. april. Det sa Raja i forrige uke til nyhetsbyrået NTB.

Eliteserien skulle ha startet 5. april, men måtte utsettes på grunn av regler for smittevern.

Unntaket gjelder for all organisert toppidrett, altså utøvere som har idretten som hovedjobb. Dermed kan det bli mer aktivitet i kommunene.

Idrettspresident Berit Kjøll sier dette er gode nyheter. Hun gleder seg til en trygg oppstart av treningskamper og seriekamper for flere idretter.

– Forbudet mot organisert trening for toppidrettsutøverne i kommuner med det strengeste reglene har skapt store utfordringer. Spesielt for nødvendige forberedelser før kamper, konkurranser og mesterskap, sier idrettspresident Berit Kjøll.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå