Sport
Bildet viser Karsten Warholm som løper på bane.

OL-deltagerne må testes hver dag

Alle som skal delta i OL må ta korona-test hver dag under lekene. Det må også deres nærkontakter.

Alle deltagere i De olympiske leker ( OL) må ta korona-test hver eneste dag under lekene i Tokyo. Det må også deltagernes nærkontakter.

OL-arrangøren kom med nye regler for smittevern onsdag. Reglene skal hindre at smitte skal spre seg under lekene. Arrangøren har flere ganger sagt at de tror at det kan gjennomføres på en trygg måte.

Lekene er utsatt fra i fjor sommer. Nå er det under tre måneder til OL-ilden skal tennes i Tokyo i Japan. 23. juli skal lekene starte.

Nylig ble det meldt om ny runde med mye smitte i flere japanske byer. Tokyo var blant dem.

En undersøkelse viste nylig at sju av ti folk i Japan mener OL enten bør utsettes eller avlyses. Det har også vært en politisk debatt.

– Vi er klare for å gjøre alle nødvendige tiltak for å minimere risikoen. Og vi skal sørge for at den japanske befolkningen føler seg trygge, sa Thomas Bach denne uken. Han er presidenten i Den internasjonale olympiske komité (IOC).

De nye reglene sier at deltagere og andre som reiser til OL blant annet må unngå å bruke offentlig transport. De må også unngå kontakt nærmere enn én meter med andre deltagere som har vært i Japan i to uker eller mer.

De får kun spise på steder der det er strenge regler for smittevern.

Arrangøren skal oppdatere håndboka for lekene. Der er det ventet at det kommer flere detaljer rundt smittevernet.

I juni får vi vite om det blir tillatt med tilskuere på tribunen under OL. Men det blir uansett ikke tillatt med utenlandske tilskuere. Det er allerede bestemt.

OL-sjef Toshiro Muto sier han tviler på at det blir aktuelt med fulle tribuner.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå