Sport
Bildet viser pappesker som Olympiatoppen har pakket til OL i Tokyo.

Smågodt, speil og vaffelmiks på vei til OL i Tokyo

Alt fra speil til munnbind og kaffe er på vei til Tokyo. Varene skal gjøre at de norske OL-håpene skal yte på topp i sommer-lekene.

En last på 2.800 kilo er på vei til Tokyo i Japan. Lasten inneholder alt fra smågodt til vaffelmiks. Varene skal få de norske deltakerne i De olympiske leker (OL) til å gjøre det best mulig.

Bjørn Sigurd Sommerfeldt er prosjekt-konsulent i Olympiatoppen. Han og tre andre har ansvaret for at alt nødvendig utstyr er på plass. Det er når OL starter i Tokyo 23. juli.

Skipet Ever Given i Suez-kanaln ga en ny utfordring. Konteiner-skipet sto fast og skapte forsinkelse. Det gjorde at planene ble endret.

– Vi måtte endre fra sjø- til flyfrakt. Men vi får sendt det vi hadde planlagt å sende. Vi kunne fortsatt sendt det av gårde med skip. Men vi gjør ikke det på grunn av usikkerheten. Det blir litt dyrere, men går fint, sier Sommerfeldt til nyhetsbyrået NTB.

Lasten blir utlevert til stedene der de norske utøverne skal bo. To romaskiner, fire spinning-sykler og 20 fysiobenker er blant det som er med på lasset.

De sender en god del mer enn i tidligere OL. Årsaken er korona-viruset, sier Sommerfeldt. Blant annet er det svært strenge regler for å ta med varer inn til Japan. Det er ikke lov å importere meieriprodukter, fisk og kjøtt. Og mange varer må godkjennes på forhånd.

I lasten er det gjort plass til blant annet 6.000 munnbind. Og litervis med Antibac. Det er lamper og planter til å pynte opp i utøvernes leiligheter. De 30 speilene skal til hver sin leilighet i Olympic Village.

Potetgull, smågodt, kaffe og havregrøt. Det er blant tingene som skal få alle til å føle seg litt mer hjemme. Selv om de vil være omtrent 8.500 kilometer fra Norge. Og i et ganske mye varmere klima. Vaffelmiks og strøm-adaptere er også med. Det er for å sikre at den klassiske norske vaffelen kommer på bordet.

I slutten av mai blir alt sendt av gårde. Fram til da står det pakket og klart på et lager. Sommerfeldt vil være blant de første nordmennene på plass i Tokyo. Han og lander i OL-byen 7. juli.

– Heldigvis er vi i Olympiatoppen vant til å tilpasse oss og takle utfordringer. Vi har troen på at vi skal være så godt forberedt som mulig. For å gi norske utøvere, trenere og ledere gode forutsetninger for å prestere i Tokyo, sier han.

OL starter 23. juli og varer til 8. august.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå