Sport
Bildet er av folk som går runt på en fotballbane. Det er tribuner i bakgrunnen. Det er mulig å se røyk fra fyrverkeri som er brukt inne på banen. To personer holder opp hvert sitt skilt. Det ene skiltet er et med slagordet 50+1. Det er en eiermodell i fotball hvor det meste av klubben skal eies av de som heier på laget. Det andre skiltet ber om at familien Glazer skal selge klubben. Det anklager dem også for å være grådige.

Protester førte til at kampen ble utsatt

Det ble bråk før en fotball-kamp i England søndag. Folk som heier på laget Manchester United brøt seg inn på stadion. De ville vise at de er svært lite fornøyd med eierne av klubben.

Det skulle blitt spilt en viktig kamp i fotball søndag. Lagene Liverpool og Manchester United skulle spille mot hverandre i Manchester. Men kampen ble utsatt. Folk som heier på United protesterte. Og flere klarte å komme seg inn på selve banen før kampen.

De krever at klubben får nye eiere. De vil at familien Glazer skal selge klubben. Familen fra USA har eid klubben 16 år. Mange har vært sinte på dem siden 2005. Glazer-familien lånte mye penger for å kjøpe klubben. Og den gjelda har de sendt videre til klubben.

Familien ønsket også at United skulle bli med i en ny superliga. Det førte til at enda flere ble mot dem. Søndag protesterte rundt 10.000 uten for banen til klubben, ifølge avisa Manchester Evening News.

Flere hundre personer klarte å komme seg inn på banen. De viste motstand mot eierne med fyrverkeri. Mye utstyr fra de som skulle vise kampen på TV skal ha blitt ødelagt. Flere ansatte skal ha vært redde, og låst seg inne på kontorene sine. Politiet sørget for at folk ble fraktet ut igjen. Da ble det enda mer bråk.

Folk kastet blant annet flasker mot politiet. Det ble tilkalt mer politi for å få orden på det som skjedde. To politifolk ble skadd. En av dem ble angrepet med en flaske, ifølge politiet selv.

Flere mener protesten var både viktig og riktig. Men at det ble for mye og at det burde vært uten vold. Manchester United sier også at de støtter at folk som heier på laget sier ifra når de er misfornøyd. Men det må skje på en måte som er trygg.

Det er uklart når kampen kan bli spilt.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå