Sport
Henriette Jæger blir gratulert av mor, etter finalen på 400 meter i NM.

– Helt sinnsykt kult

Friidretts-talentet Henriette Jæger er 17 år. I helgen imponerte hun på et arrangement i Østerriket. Nå snakkes det om de Olympiske Leker (OL) i Tokyo.

– Det var forbanna sju hundredeler. Det svir litt, sier Henriette Jæger.

Hun er 17 år og holder på med idretten sju-kamp. Dette er en idrett hvor du gjør sju forskjellige øvelser, over to dager. En dag består av 100 meter hekk, høydehopp, kulestøt og 200 meter. Neste dag er det lengdehopp, spydkast og 800 meter.

I helgen var hun i Götzis, som ligger i Østerriket. Her var det et arrangement for U20-klassen. Det vil si deltakere som er 20 år eller yngre. Etter man har passert 20 år blir man en del av senior-klassen. Under arrangementet var det flere av ekspertene som ble overrasket over Jæger.

– Å være så nær norsk senior-rekord på 200 meter, når det er den fjerde øvelsen på én dag, og vi snakker om en 17-åring, så er det helt enormt. Line Kloster må bare gjøre seg klar på at hun ikke har den norges-rekorden lenge. Det sier Jann Post til kanalen NRK. Han er friidretts-kommentator for NRK.

Med løpet på 200 meter slo hun tidligere rekord for U20-klassen. Hun manglet kun sju hundredeler for å slå Kloster sin gamle rekord. Hun løp inn i mål på 23,28 sekunder. Kloster har rekorden på 23,21 sekunder.

– Jeg vil påstå at om jeg bare hadde 200 meter den dagen, hadde jeg kanskje tatt rekorden. Det tar mye energi å gå rundt på banen hele dagen, sier Jæger til NTB.

Selv er hun fornøyd med det hun har gjort. Og glad for at hun får en bekreftelse på at treningen hun gjør fungerer.

– Jeg ser det snakkes om Olympiske Leker (OL), men det er ikke noe jeg sikter inn på. Men om det skulle gå, er det helt sinnsykt kult, sier hun.

– Jeg synes det er veldig morsomt å drive med forskjellige idretter, og er glad i treningen. Jeg skal satse på dette så lenge jeg har lyst til det, sier hun.

Det er mye som skal fungere når du driver med sju-kamp. Store forskjeller på de ulike øvelsene gjør det vanskelig å ta seg til OL.

– Det er gøy at jeg kjemper i verdenstoppen i noen øvelser. Også ser dere at jeg ikke er så god i kasteøvelsene. Jeg tror ikke dette resultatet holder, men det er i alle fall et godt utgangspunkt, sier hun til avisa Nettavisen.

OL i Tokyo skulle vært arrangert for et år siden. Korona-pandemien stoppet arrangementet. I år skal det bli gjennomført ifølge Japan, til tross for misnøye i egen befolkning. OL skal starte 23. juli og avslutte 8. august.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå