Sport
Christian Eriksen i kampen mot Finland før han kollapset av en hjertestans. Foto: Stuart Franklin / Pool via AP / NTB

– Jeg gir ikke opp

Hjertet til Christian Eriksen stoppet under en fotballkamp i helgen. Helse-personell utførte hjerte-kompresjoner. Etter et støt med hjertestarter våknet han til liv igjen.

Danmark spilte sin første kamp under europa-mesterskapet (EM) lørdag. Under kampen falt Christian Eriksen sammen. Helse-personell utførte hjerte-kompresjoner for å redde livet hans. Eriksen ble fraktet av banen og rett til sykehus. Fotball-spilleren er fortsatt innlagt på sykehus.

Rapportene under oppholdet på sykehus har vært positive. Eriksen har snakket med lagkompiser både fra klubben Inter og landslaget Danmark.

– Takk skal dere ha. Jeg gir ikke opp. Jeg føler meg bedre nå, men jeg vil forstå hva som skjedde. Jeg vil si takk til alle for hva de gjorde for meg. Det skrev avisa Gazetto dello Sport mandag. Klubbtreneren fra Inter skal ha videreført meldingen fra Eriksen til avisa.

Søndag bekreftet den danske legen Morten Boesen at hjertet til Eriksen hadde stoppet. Etter et støt med hjerte-starter våknet Eriksen til igjen. Det sa legen etter en pressekonferanse om hendelsen.

– Han spøkte og var i godt humør. Jeg synes han virket fin. Vi ønsker alle å forstå hva som skjedde med ham. Og det vil han også. Legene gjør omfattende tester, og det vil ta tid. Det sier Martin Shoots. Han er fotball-agenten til Eriksen.

Det er fortsatt usikkerhet rundt hva som skjedde med Eriksen i helgen. Hendelsen har vært vanskelig for hele verden, og ikke minst lagkompisene.

– Gårsdagen var et av de mest skremmende øyeblikkene i mitt liv. Mine tanker er hos Christian, hans kone, barn og familie. Det skrev lagkompis Martin Braithwaite på mikroblogg-tjenesten Twitter.

Mandag skal noen av de danske landslags-spillerne uttale seg om situasjonen. Dette er første gang noen uttaler seg offentlig om saken, etter det som skjedde på lørdag.

Under de andre EM-kampene i helgen har det vært mye støtte til Eriksen. Både fra spillere og fra tilskuere.Mer fra Sport

På forsiden nå