Sport
Danmarks Martin Braithwaite (t.v.) og Pierre-Emile Højbjerg møtte pressen mandag. Torsdag er det ny kamp etter den sjokkartede opplevelsen for en hel fotballverden da Christian Eriksen kollapset med hjertestans. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / NTB

Europamesterskapet fortsetter for Danmark

Allerede torsdag skal Danmark spille mot Belgia. Kampen spilles fem dager etter at Christian Eriksen fikk hjertestopp.

Danmark spilte sin første kamp i europa-mesterskapet i fotball (EM) lørdag. Under kampen falt Christian Eriksen sammen. Dette skjedde for fem dager siden. Eriksen ligger fortsatt på sykehus, men det skal gå bra med ham.

Hendelsen har vært vanskelig for lagkompisene til Eriksen. Men allerede på torsdag skal de spille sin neste kamp i europa-mesterskapet. De møter en av favorittene under mesterskapet. Belgia.

– Vi har merket støtten overalt. Og det er noe vi setter utrolig stor pris på. Jeg vet at Danmark står for at vi står sammen i motgang. Og jeg er ikke i tvil om at folk kommer til å se noe spesielt i Parken på torsdag. Ikke bare for oss spillere, men for alle folk. Det sa Martin Braithwaite under en pressekonferanse. Han spiller også på Danmark.

Tilstanden til Eriksen er stabil. Men mesterskapet må gå videre. Og Danmark må prøve å gjøre dette i en vanskelig situasjon.

– Det er noe jeg ser fram til. Og jeg bruker det som motivasjon til å gå ut og spille forball for Christian på torsdag, sa Braithwaite.

Med null poeng etter første kamp. Og to kamper igjen er det viktig for Danmark å vinne mot Belgia på torsdag.

– Vi er fortsatt i turneringen. Og vi er fortsatt et lag. Som vi alltid har vært, og vi kjemper til det siste. Det sa Kasper Schmeichel. Han er målvakt for Danmark.

Kampen spilles i Danmarks nasjonalarena, som ligger i København. Spillerne gjør sitt beste for å se fremover.

– Det viktigste i denne situasjonen er at vi gjør som vi alltid har gjort. Og som vi gjorde her forleden. Vi skal gi vårt beste. Noen ganger er vårt beste ikke nok, men så lenge vi gjør det. Kan vi se hverandre i øynene. Og si at vi gjorde det vi kunne, sa Schmeichel.Mer fra Sport

På forsiden nå