Sport

Flere vil boikotte verdensmesterskapet i fotball

Nesten halvparten av nordmenn ønsker at vi skal boikotte verdens-mesterskapet (VM) i fotball. Det har vært mye kritikk til vertsnasjonen Qatar.

Under en landskamp mot Gibraltar. demonstrerte det norske fotball-landslaget mot verdens-mesterskapet (VM) i fotball, i Qatar. Nå ønsker halvparten av nordmenn å boikotte VM i Qatar.

– Det handler om at vi vil sette fokus på noe av det som har vært diskusjon utenfor banen. Det er guttene også sugne på. Og jeg går foran som et godt eksempel. Det sa Erik Sol bakken til kanalen TV2 i mars. Han er trener for landslaget i fotball.

En ny undersøkelse viser at 49 prosent ønsker å boikotte VM i Qatar. 29 prosent svarte nei. Og 22 prosent har sagt at de er usikre om hva de ønsker. Det er avisa VG som har publisert undersøkelsen.

Søndag skal norsk fotball bestemme om de skal boikotte VM eller ikke. Dette skjer på et møte med norsk fotballforbund (NFF).

---

VM i Qatar

  • For å gjøre verdens-mesterskapet klart har Qatar brutt menneske-rettigheter. Det viser en rapport fra avisa The Guardian.
  • 6.500 gjestearbeidere skal ha dødd under prosessen for å gjøre mesterskapet klart.
  • Det har vært mye diskusjon om korrupsjon før mesterskapet. Enkelte mener at Qatar har betalt penger for å få mesterskapet til landet.

---Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå