Sport

Pengeproblemer for storklubben

Økonomi skaper store problemer for fotballklubben Barcelona før sesongen starter. De har hentet tre nye spillere. Men de får ikke signert kontrakten helt ennå.

Fotball-klubben Barcelona spiller i Spania. De har nylig hentet inn flere spillere gratis. Memphis Depay, Sergio Agüero og Eric Garcia er alle hentet til Barcelona. Nå viser det seg at ingen av de kan signere kontrakt helt ennå.

Klubben går over den økonomiske fair play-grensa med å signere de tre spillerne. Dette skaper problemer for klubben. De har ikke nok økonomi til å holde på alle spillerne.

Det er både fordi Barcelona har dårlig økonomi. Og at de må forholde seg til reglene om økonomisk fair play. Det betyr at de ikke kan gi kontrakter til spillerne som går over en viss sum.

Økonomisk fair play er laget for at en klubb ikke skal ha muligheten til å hente alle de beste spillerne.

– Det er ganske mye arbeid som gjenstår før de er i mål. Det sier Petter Veland til nyhetsbyrået NTB. Han er fotball-kommentator og ekspert på spansk fotball.

Dette fører til at Barcelona må kvitte seg flere spillere. Slik at de har mulighet til å gi kontrakt til de spillerne de vil ha med videre. Lionel Messi er en av disse. Han har fortsatt ikke signert kontrakt.

Årsaken er igjen at de ikke har mulighet til å gi Messi den lønnen klubben og spilleren har blitt enige om. Ifølge eksperten tror han Messi kommer til å spille for Barcelona neste sesong også.

– Det virker som at Barcelona har bestemt seg. De kommer til å ta seg råd til det. Uansett hva det vil koste, sier Veland.

Klubben har også fått klare meldinger fra øverste ledelsen fra den spanske ligaen, La-Liga. Hvis de ønsker å beholde sin store stjerne, er de nødt til å kvitte seg med noen andre.

– Alle vet at Barcelona må kvitte seg med spillere. Det er derfor de nå forsøker å kaste Samuel Umtiti og Miralem Pjanic ut av båten. De sitter på de største lønningene, sier Veland.

Umtiti, Pjanic, Serigo Roberto, Philippe Coutinho, Carles Alena, Clément Lenglet, Martin Braithwaite, Neto Murara og Moussa Wagué og Antoine Griezmann. Dette er alle spillere som kanskje må forlate Barcelona før sesongen starter.

– Hvor mange som må ut avhenger av hvor mye penger de får inn. Det er dette Barcelona må balansere nå, sier Veland.

– Hvis Barcelona ikke får solgt unna nok spillere. Og de gjenværende spillerne ikke aksepterer et lønnskutt. Kan det bety at Messi ikke får starte sesongen, sier Veland.

---

Kort om saken

  • Barcelona har dårlig økonomi. Og har for dyre lønninger til spillerne sine.
  • For at klubben skal ha mulighet til å signere flere er de nødt til å kvitte seg med spillere.
  • Deres stjernespiller Lionel Messi har ennå ikke signert kontrakt.

---



Siste utgave

På forsiden nå