Sport
Bukayo Saka depper etter straffebommen som sendte Italia til himmels. Foto: John Sibley / Pool Photo via AP / NTB

– De burde skamme seg

Flere engelske spillere har fått rasistiske meldinger etter de tapte EM-finalen. Boris Johnson fordømmer rasismen.

Søndag kveld var det finale i det europeiske mesterskapet (EM) i fotball. England mot Italia. Kampen endte etter ekstraomganger og straffekonkurranse. Italia vant.

De engelske spillerne Jaden Sancho, Marcus Rashford og Bukayo Saka bommet alle i straffekonkurransen. Etter kampen opplevde de mye hets i sosiale medier.

Den britiske statsministeren synes de som hetser bør skamme seg.

– Det engelske laget fortjener å bli hyllet som helter. De fortjener ikke rasistisk hets i sosiale medier. De som er ansvarlige for denne forferdelige hetsen, bør skamme seg, skriver statsminister Boris Johnson på Twitter.

Mange har kommentert på instagram-kontoene til de tre spillerne. Under de siste bildene de har publisert, har folk lagt inn ape-emojier, rasistiske meldinger og annen hets.

Samtidig er det mange som forsvarer dem. Mange mener at spillerne bør rapportere inn de stygge meldingene.

Det engelske fotballforbundet (FA) skrev i natt en uttalelse der de fordømmer hetsen. FA har også bedt politiet, regjeringen og sosiale medier-plattformer til å gjøre noe raskt dersom de ser slik hets.

– FA fordømmer på det sterkeste alle former av diskriminering. Det er avskyelig at rasismen på internett har blitt rettet mot noen av England-spillerne i sosiale medier, skriver FA.

– Vi kommer til å gjøre alt vi kan for å støtte spillerne og ber samtidig om hardest mulige straff for dem som har vært involvert i rasismen.

Politiet i London har skrevet på Twitter at de skal etterforske de rasistiske meldingene.

Flere spillere har opplevd dette tidligere. Marcus Rashford fikk over 70 rasistiske meldinger etter et tap med laget Manchester United i mai. Der spiller han til vanlig. Det samme skjedde etter en kamp i januar.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå