Sport

Tror han kan vinne mot Warholm

Den største rivalen til Karsten Warholm mener han ikke er bekymret over Warholms rekordløp på Bislett.

Det er sju dager til den olympiske ilden blir tent. Og utøvere skal kjempe om gull, sølv og bronsemedalje i De olympiske leker (OL). En av Norges største gullhåp er Karsten Warholm. Han driver med hekkeløp.

Hans største rival er Rai Benjamin fra USA.

– Jeg er ikke bekymret eller noen ting. Jeg føler meg bra og formen er bra. Det sa Benjamin på en pressekonferanse.

Det ligger an til å bli en tøff duell mellom Benjamin og Warholm. Mannen fra USA løp inn til 46,83 sekunder på sitt løp under kvalifiseringen til OL. Det er bare noen hundredeler unna Warholms løp, hvor han tok verdensrekord. Han løp inn til 46,70.

– Jeg vet at Warholm tok verdensrekorden. Men jeg føler at 46,70 og 46,83 ikke er så stor forskjell. Under kvalifisering prøvde jeg ikke å slå verdensrekorden. Målet var å komme med på laget. Jeg tror at vi kan vente oss en bedre tid under OL, sier Benjamin.

Utøverne som skal være med på hekkeløp er ekstremt gode. Ekspertene mener at dette er den sterkeste oppstillingen noensinne. Engasjementet rundt distansen har også vokst seg større enn noen gang.

– Alle er med på å løfte nivået til nye høyder. Det er ikke lenger godt nok med 47. Vi må nok springe på 46 sekunder for å vinne nå, sier Benjamin.

– At jeg løper så fort. Og at Warholm tok verdensrekorden er nok mye av årsaken til engasjementet. Mange vil se oss løpe mot hverandre. Og er spente på hva som skjer i finalen, sier Benjamin til nyhetsbyrået NTB.

USAs gullhåp advarer om at vi skal ta det for gitt at enten han eller Warholm tar gullmedalje.

– Alison dos Santos fra Brasil er definitivt en å følge med på. Han har vært rå. Og jeg føler at folk har oversett h am på et vis. Han har satt søramerikansk rekord gang på gang. Og han har virkelig tatt steget opp til verdensnivå, sier Benjamin.


Mer fra Sport

På forsiden nå