Sport
Beachhåndball-NM avlyses også i år. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB

Lei av regel om truser

Håndball-presidenten er lei av å diskutere regelen om draktene til sandhånball-jentene.

De kvinnelige sandhåndball-spillerne har en mye diskutert regel om antrekk. De må ha på seg sports-BH og truser som kan være maks ti centimeter brede på sidene. Regelen har skapt frustrasjon og sinne i flere år.

Nå er det på tide å fjerne regelen, mener noen.

Fra i vår har Norges Håndballforbund (NFH) kunnet lage nye regler. Håndball-presidenten tror regelen om hvilke klær spillerne kan ha på seg endres neste år.

– De klarer ikke å holde på med det lenger. Neste år må det være i orden, sier Kåre Geir Lio.

Torsdag spilte de norske kvinnene mot Tyrkia i europa-mesterskapet (EM) i sandhåndball. Det foregikk i den bulgarske byen Varna. Der vant de 2-0, og de har bare vunnet til nå.

Etter EM blir det sendt en henvendelse til Det europeiske håndballforbundet (EHF) om regelen, ifølge Lio. Henvendelsen sender Norge sammen med Sverige, Danmark og Frankrike.

Diskusjonen om regelen blusser opp jevnlig hver sommer. Allerede i 2006 fikk EHF den første henvendelsen om å få endret regelen.

– Det ble til og med foreslått drakter som kunne være passende å spille i. Men ingenting skjedde, sier Lio.

Nå håper Lio at han slipper å diskutere regelen igjen neste sommer.

– Det er skammelig og urimelig overfor jentene. Jeg har vært president siden 2015, og hver sommer har jeg svart på spørsmål om dette. Og ikke snakket om medaljer de har vunnet eller gode prestasjoner de har gjort. Jeg skjønner at folk er irriterte, sier han.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå