Sport

Utsatt for rasisme etter seier

Søndag vant Formel 1-fører Lewis Hamilton et løp på Silverstone. Både under og etter løpet ble han utsatt hets og rasisme.

Lewis Hamilton er formel 1-fører. Søndag vant han et løp på hjemmebane. Etter flere runder på andreplass tok han igjen lederen Charles Leclerc rett før slutt.

Hamilton sin hardeste konkurrent er Max Verstappen. De to kjemper om å vinne mesterskapet. Under første runde av søndagen løp treffer framhjulet til Hamilton, bakhjulet til Verstappen.

Det fører til at Verstappen snurrer rundt og kjører rett ut til siden. Han kunne ikke fortsette løpet og ble kjørt til sykehus.

Både etter hendelsen med Verstappen og etter løpet kom det rasistiske meldinger til Hamilton. De kom gjennom Mercedes sin egen bruker på Instagram. Hamilton kjører for bilmerke Mercedes.

– Underveis og i etterkant av gårsdagens Storbritannia Grand Prix, ble Lewis Hamilton utsatt for rasistisk hets i sosiale medier. Det kommer frem i en pressemelding fra Mercedes og forbundet for Formel 1.

Direktør for Mercedes-laget, Toto Wolff, ønsker ikke disse menneskene velkommen til sporten. Og at slik oppførsel ikke skal skje noen plass.

– Vi har sett det i europa-mesterskapet (EM) i fotball. Og hetsen er absolutt ikke akseptabelt. Jeg lurer på om noen bare ikke forstår det. Dette er ikke akseptabelt og vi vil reagere, sier Wolff.

Hamilton har blitt verdensmester sju ganger. Årets sesong kjemper han om sin åttende seier. Gjennom sin hele karriere har han vært aktiv i kampen mot rasisme. Han støttet også Bukayo Saka, Marcus Rashford og Jadon Sancho som fikk rasistiske meldinger etter EM-finalen.

– Selv om jeg og Verstappen er konkurrenter på banen. Står vi alle samlet i kampen mot rasisme. Vi fordømmer rasisme mot vårt lag, våre konkurrenter og våre fans. Det skriver Mercedes på Instagram.

– Som lag er vi svært trise over å se at Hamilton mottok rasistisk hets i sosiale medier etter gårdagens kollisjon med Verstappen. Det finnes ingen unnskyldninger for rasismen, skriver Mercedes.

---

Kort om saken

  • Lewis Hamilton ble utsatt for hets og rasistiske meldinger på sosiale medier.
  • Hetsen kom under og etter søndagens løp i Formel 1.
  • Både forbundet for Formel 1, Mercedes og andre aktører innenfor Formel 1 fordømmer rasismen.

---Mer fra Sport

På forsiden nå