Sport
Bildet er av fotballspillerne Christian Dahle Borchgrevink og Fredrik Bjørkan. De er på en fotballbane. Borchgrevink har blå drakt, med hvit shorts og røde strømper. Bjørkan har gul drakt, samt shorts og strømper i samme farge.  Foto: Berit Roald / NTB

Fire norske lag håper på seier i Europa

Fire fotballag fra Norge skal spille mot andre lag fra Europa i år. Alle skal delta i turneringen Europa Conference League. Første kamp er torsdag.

Europa Conference League er en helt ny turnering. Den blir den tredje europa-cupen for menn. Torsdag er det andre runde av kvalifiseringen. Da skal de norske lagene spille sin første kamp i turneringen.

Det er to kamper per runde. Én kamp torsdag denne uka, og én kamp torsdag neste uke. Hvis de norske lagene er bedre enn de andre samlet sett over to kamper, så skal de spille i tredje runde av kvalifiseringen. Det er totalt fire runder før lagene kan juble over å få delta i gruppespillet.

Molde er det første laget som skal spille kamp. De skal møte Servette fra Sveits. Kampen skal skje i Molde klokka 18.00.

Vålerenga er i Belgia. Der skal de spille mot Gent. Den kampen starter klokka 20.30.

- Vi reiser dit både for å glede oss og for å vinne, sier Dag-Eilev Fagermo. Han er trener i Vålerenga.

- Jeg sa til spillerne at jobben min er å si at vi kan vinne mot Gent. Men jeg mener det også. Jeg sier det ikke bare fordi jeg er forpliktet til det. Jeg sier det fordi jeg har studert motstanderen veldig nøye, sier han.

Både Rosenborg og Bodø/Glimt har reist til Island. Rosenborg skal spille mot FH Hafnarfjardar, og Bodø/Glimt skal spille mot Valur. Begge kampene starter klokka 21.00.

Ingen av lagene tror det blir en lett kamp.

– Det blir jo veldig spennende, sier Erlend Dahl Reitan på rbk.no. Han spiller for Rosenborg.

– Islandske lag er jo tøffe å møte. De er fysiske. De jobber kjempehardt for hverandre. Men jeg forventer at vi skal være det beste laget, sier han.

– Det er et ekstremt hardt-arbeidende lag. De er tøffe i nær-duellene. De er et typisk lag fra Island. Vi må tørre å spille og finne mulighetene, sier Kjetil Knutsen til glimt.no.

Men han er fornøyd med turen til Island.

– Det er veldig hyggelig å komme hit. Det er som å besøke en god nabo. Folkene er gjestfrie og det er fine forhold. Dette blir veldig artig, sier han.

---

Europa-cup i fotball for menn

  • Fire lag fra Norge får delta i europa-cup i fotball.
  • Til vanlig er det de tre beste lagene i serien, og laget som vinner norges-mesterskapet (NM). Men NM ble avlyst i fjor, så dermed skal de fire beste lagene fra serien delta.
  • Bodø/Glimt vant serien i fjor. De fikk derfor først prøve å spille i den beste av tre europa-cuper. Der tapte de. De får en ny sjanse, sammen med de tre andre lagene fra Norge.
  • Alle skal spille i Europa Conference League. Det er nivå tre av Europa-cupene. Champions League er nivå én. Europa League er nivå to.
  • Hvis lag fra Norge gjør det bra, kan flere lag få delta. De kan også få delta på et bedre nivå.

---Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå