Sport
Norges Håndballforbund og Kåre Geir Lio fikk bot. Foto: Geir Olsen / NTB

Gir pengene fra truse-bot til veldedighet

Det europeiske håndballforbundet gir pengene som kom inn fra Norges bot i beach-håndball, til likestilling i idretten.

De norske beachhåndball-kvinnene protesterte mot at de må spille i truser. Da fikk Norges Håndballforbund (NHF) bot. Pengene må de betale til Det europeiske håndballforbundet (EHF).

Pengene NHF betaler, skal gis til veldedighet. Det skriver EHF på sine nettsider mandag.

– Vi er svært bevisste på oppmerksomheten dette temaet har fått de siste dagene. Og selv om endringer ikke kan komme over natten, er vi opptatt av at noe godt skal komme ut av dette nå. Det er årsaken til at EHF har donert boten til en god sak som støtter likestilling i idretten, skriver Michael Wiederer. Han er president i EHF.

Det er bare Det internasjonale håndballforbundet (IHF) som kan gjøre endringer i reglene. Men Wiederer sier EHF vil jobber for at regelen skal endres.

De norske beachhåndball-kvinnene protesterte mot regelen som tvinger dem å spille i bikinitruser. Det gjorde de ved å spille i tights i bronsefinalen i europa-mesterskapet i Bulgaria. Da fikk NHF bot.

De norske spillerne har fått mye støtte. Både her i landet og fra andre land.

– EHF skulle ha fått bot for sexisme, skrev Pink i sosiale medier. Hun er en amerikansk popartist.

Artisten tilbød seg å betale boten. Flere andre har gjort det samme. NHF har vært tydelige på at det vil betale selv. Boten er på 1500 euro.

I regelverket til IHF står det at kvinnenes uniform er truser og bikinioverdel i beachhåndball. Landslagene for menn kan spille i singlet og shorts.

Mer fra Sport

På forsiden nå