Sport

Tør ikke å reise hjem etter OL

Krsystsina Tsimanouskaya reiste til OL i Japan for å løpe 200 meter. Men slik ble det ikke.

Krsystsina Tsimanouskaja skulle kjempe om ære for Hviterussland under De olympiske leker (OL). De er i Tokyo i Japan. Nå kjemper hun for å slippe å reise tilbake til landet hun kommer fra. Hun har søkt om asyl i Polen.

Tsimanouskaja sier at hun fikk beskjed av treneren til laget om å reise hjem. På flyplassen nektet hun å gå om bord på flyet.

– Jeg nekter å dra tilbake til Hviterussland, skal hun ha sagt til Reuters.

Årsaken til bråket skal ha vært et innlegg på Instagram. Hun skrev at hun var misfornøyd med lederne på laget. De presset henne til å løpe for laget på 400 meter stafett.

Tsimanouskaja skulle løpe 200 meter mandag. Men det skjer ikke. Hun fikk i stedet beskjed om å komme hjem. Den olympiske komiteen i landet har valgt å si at hun ikke får delta på vegne av dem i resten av OL. De mener hun heller skal komme tilbake til Hviterussland.

– Jeg ble satt under press. De prøver å fjerne meg fra Japan med tvang. Uten mitt samtykke, sier Tsimanouskaja i en video hun har delt på sosiale medier. Hun skal frykte for livet om hun må reise hjem.

Den hviterussiske komiteen sier hun ble undersøkt av en lege. De sier at hun ikke bør delta i OL som følge av hennes «emosjonelle og psykologiske tilstand». Lederen for komiteen er en mann med mye makt i landet. Det er nemlig presidenten Aleksandr Lukasjenko.

Polen sier de er klare til å gi Tsimanouskaja asyl. Tsjekkia sier det samme, og minner Lukasjenko om at OL ikke skal handle om politikk.

Siste utgave

På forsiden nå