Sport

Henriksen vant OL-sølv for sleggekast

Sleggekasteren Eivind Henriksen satte tre nye norske rekorder i finalen. Det lengste kastet holdt til sølv i OL.

Norge — Norske Eivind Henriksen kastet langt i finalen i slegge i De olympiske leker (OL). Kastet på 81,58 meter vant han sølv for.

Det lengste kastet kom i femte og nest siste omgang. Det fikk ham opp på 2.-plass før den siste omgangen. Lengden holdt til den gjeve medaljen. Ingen greide å skyve ham ned fra den plasseringen i siste omgang.

Allerede i første omgang kastet Henriksen langt. 79,18 meter plasserte ham på 2.-plass etter første omgang. I den neste omgangen kastet han 79,06. I den tredje omgangen brøt han den magiske 80-metersgrensen med et kast til 80,31.

Henriksen forbedret sin norske rekord med 2,74 meter i løpet av mesterskapsdagene i Tokyo.

Kun åtte personer fikk kaste i de tre siste omgangene. I det fjerde kastet kastet Henriksen 77,78 meter.

Polens Wojciech Nowicki ble olympisk mester med gull. Han kastet 82,52 meter allerede i tredje omgang. som ikke det var nok ble det også bronse på Pawel Fajdek fra Polen. Han kastet 81,53 meter i femte omgang.

Eivind Henriksen kvalifiserte seg direkte til finalen med norsk rekord på 78,79 meter. Dermed trengte han ingen flere forsøk.

Kastet plasserer ham på 7.-plass på verdensrankingen.

Etter kvalifiseringen sa han at formen har vært sinnssykt god gjennom sesongen. Men i tre uker slet han med slapphet etter vaksine.

Henriksen er fra Bjørndal i Oslo. Han kastet 77,38 i verdens-mesterskapet i friidrett for to år siden.

Han kom inn til OL med en personlig rekord på 78,25 i 2019.


(©NTB)

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå