Jakob Ingebrigtsen knuste konkurrentene: – Ja, det var lett!

Jakob Ingebrigtsen vant gull på 1.500 meter i OL i Tokyo. Det var Norges andre gull i OL lørdag.

Norge — Jakob Ingebrigtsen var i en egen klasse. Han løp inn til gull i finalen på 1500 meter. Det skjedde i Tokyo-OL lørdag. Vinnertiden ble 3.28,32. Det var både personlig rekord og olympisk rekord.

Han skrek inn i kameraet før han fikk opp et norsk flagg. Ja, det var lett!

– Jeg vet ikke hvor jeg skal starte. Jeg visste at det jeg gjorde her kom til å endre resten av livet mitt. Det ble full klaff, sa Ingebrigtsen til kanalen Discovery etter seieren.

Timothy Cheruiyot fra Kenya og Ingebrigtsen har vært harde konkurrenter. Ingebrigtsen tok teten fra start. Etter hvert kom Cheruiyot fram og overtok teten. De løp veldig fort.

Ut på oppløpet havnet Cheruiyot lenger bak. Han slet med å holde følge. Han har vunnet over nordmannen de 12 siste gangene. Men i OL var det Ingebrigtsen som var raskest. 20-åringen løp inn til gull. Josh Kerr fra Storbritannia ble nummer tre.

– Da vi kom ut på oppløpet, kjente jeg at jeg kom til å vinne, sa Ingebrigtsen.

Cheruiyot var fornøyd med sølvet. Og det til tross for at han for første gang endte bak nordmannen.

– Jeg er veldig stolt over å få medalje. Det er første gang Jakob slår meg. Jeg forventet et tøft løp. Alle har sin dag. I dag var det Jakobs dag, sa Cheruiyot til Discovery.

I 2012 var Ingebrigtsen 11 år gammel. Da sa han i intervju med norsk TV at han skulle vinne i OL i Tokyo. Sånn ble det.

I OL i 2021 kom han seg enkelt videre fra både kvalifisering og semifinale. I kvalifiseringen løp han han til 3.36,49. I semifinalen kom han inn til 3.32,13. Det holdt til 2.-plass i heatet. Og i finalen var det full klaff. Da ble det altså gull.