Sport

Mol og Sørum ble historiske med OL-gull

Anders Mol og Christian Sørum trengte 41 minutter på å sikre gull i OL i sandvolleyball.

Asia — Det norske sandvolleyball-teamet møtte ROC, Russland i finalen i De olympiske leker (OL). OL er i Tokyo i Japan. Anders Moi og Christian Sørum måtte spille aller best for å vinne gull. De lyktes. Russerne Vjatsjeslav Krasilnikov og Oleg Stojanovskij tapte finalen.

Teamene spilte to sett. De endte 21-17 og 21-18 . De to norske kastet seg om halsen på hverandre i sanden da resultatet var klart.

Det norske flagget ble kastet til dem. Marit Breivik i Olympiatoppen var raskt framme med klem til begge de norske gutta.

Det er Norges første OL-gull i sandvolleyball noensinne. Det er den 14. idretten med gull for Norge i sommersammenheng.

– Det fins ikke noen ord for akkurat det her. Jeg har prøvd å fortelle det til de andre (journalistene) her og. Men men jeg klarer ikke helt å forstå det helt selv ennå. Jeg trodde det skulle komme da jeg fikk medaljen rundt halsen. Men jeg er fortsatt målløs. Jeg er så stolt, sa Anders Mol til nyhetsbyrået NTB.

Den norske duoen spilte godt mot russerne. Spesielt Moi var i sitt livs form.

– Det er det villeste jeg har sett. Han er ustoppelig, sa sandvolleyballekspert Vegard Høidalen om Mol på NRK Radio.

– Anders var helt fantastisk bra i dag. Christian var også fantastisk bra. Han blir pushet etter hvert og står i det. Anders og Christian var helt unike i dag. Kanskje var det karrierens beste kamp, sa trener og pappa Kåre Mol.

Kulturminister Abid Raja og idrettspresident Berit Kjøll fulgte kampen på tribunen.

– Et av de største øyeblikkene jeg har opplevd som norsk idrettsminister, sa Raja til NTB etter finalen.

(©NTB)

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå