Sport

Osaka vil gi premie til ofre for jordskjelv

Tennisspilleren Naomi Osaka har en far fra Haiti. Nå vil hun gi premien fra sin neste turnering til nødhjelp for ofrene for jordskjelvet i landet.

Så langt har flere enn 1.400 personer dødd i eller som følge av jordskjelvet. Det er ventet at flere døde vil bli funnet i dagene som kommer.

– Det gjør virkelig vondt å se all ødeleggelsen. Det føles som om Haiti aldri har noe hell med seg. Jeg skal spille i en turnering denne uken. Jeg vil gi bort alle pengene jeg vinner i premie til nødhjelps-arbeidet i Haiti. Det skriver Osaka i en melding på Twitter.

Osaka har slekt fra både Haiti og Japan. Hun tente også den olympiske ilden under De olympiske leker for noen uker siden. De var i Tokyo i Japan.

Osaka kan vinne nær 2,5 millioner kroner om hun vinner sin neste turnering. Den blir spilt i Cincinnati i USA.

Osaka har vunnet fire av de største turneringene i tennis for damer. Hun er den nest største favoritten til å vinne i USA.

Jordskjelvet skjedde sør på Haiti sist lørdag. I tillegg til store skader og mange døde, er mange fanget i ruiner. Over 37.000 hjem skal være ødelagt. Folk jobber hardt for å redde folk som sitter fast. For mandag nådde en tropisk storm landet. Det er ventet at det kan komme 38 centimeter regn.

Siste utgave

På forsiden nå