Sport
[object Object]

Får ikke svar fra regjeringen

Norges Fotballforbund venter på svar fra regjeringen. Det er fortsatt usikkert om hvor mange tilskuere som kan være på Ullevaal Stadion.

Norges Fotballforbundet (NFF) vet fortsatt ikke hvor mange som kan komme inn på Ullevaal Stadion. De har mast på regjeringen om å få svar. Om få uker skal de første landskampene spiller på stadion. NFF ønsker å vite hvor mange tilskuere som kan komme.

– Vi hadde håpet å ha en dialog med regjeringen. Og at dette ikke gikk gjennom mediene. Vi er frustrerte. Det sier Lise Klavenes til nyhetsbyrået NTB. Hun er toppfotball-sjef.

Antall tilskuere vil nok bli lavere enn det NFF hadde håpet på. For to måneder siden spurte forbundet om å kunne bruke 75 prosent av stadion. Det vil si at 20.400 personer kunne komme inn.

– Vi håper på en endring fra 7000. Og har gode grunner til det. Det er snakk om vaksinerte personer. Eller personer som har en negativ koronatest på kampdag, sier Klavenes.

Det eneste NFF har fått bekreftet er at motstander Nederland kan komme inn til Norge. Kampen spilles 1. september. Mens kampen etter er mot Gibraltar 7. september.

Kampene som skal spilles er for å kvalifisere seg til mesterskapet i Qatar neste år. Det norske landslaget har seks poeng etter tre kamper. Klavenes mener det blir viktig med så mange tilskuere som mulig. Siden de møter et lag som skal være bedre enn Norge.

– Vi er usikker på når de får svar. Men det kommer nok i løpet av et par dager. Det sa Simon Stjern til kanalen TV2. Han er kommunikasjons-rådgiver for kultur-departementet.

---

Kort om saken

  • Norges Fotballforbund venter på svar fra regjeringen om hvor mange tilskuere de kan ha.
  • Norge skal spille mot Nederland 1. september. Kampen er en del av kvalifiseringen til mesterskapet i Qatar neste år.
  • De har etterspurt å få bruke 75 prosent av Ullevaal Stadion. Det vil si at 20.400 personer kan komme inn.

---Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå