Sport
Martin Ødegaard (midten) under tirsdagens landslagstrening på Ullevaal stadion. Foto: Terje Bendiksby / NTB

– Satser på seier mot Nederland

Martin Ødegaard mener han er på rett sted i karrieren nå. Nå har han spilt for lag i utlandet i seks år. Onsdag håper han å hjelpe Norge på vei mot VM i fotball.

Norge — Ødegaard skiftet lag i sommer. I vår spilte han for laget Arsenal. Da lånte de ham fra laget Real Madrid. Arsenal var fornøyd. Så fornøyd at de kjøpte ham for rundt 400 millioner kroner.

Onsdag skal han også spille for Norge. Han er kaptein på landslaget. Ødegaard vet at det er viktig for Norge å vinne mot Nederland onsdag kveld. Da kan Norge ha en sjanse til å vinne gruppa. Vinneren får en plass i verdens-mesterskapet (VM).

– Det ser veldig lovende ut om vi vinner kampen. Så vi satser på seier, sa Ødegaard til nyhetsbyrået NTB. Han ble spurt om de var fornøyd med uavgjort.

Siden europa-mesterskapet i sommer har Nederland fått ny sjef. Louis van Gaal er en trener som har hatt mye suksess for andre lag før. Også med andre landslag.

– Det er vanskelig å gjette hvordan de vil spille, nå som de har fått en ny trener. Nederland er et lag som er mest interessert i å spille fin fotball. De ønsker å ha ballen mye av tiden. De har mange tekniske spillere. Så jeg regner med at de vil prøve å dominere kampen og spille seg ut bakfra som de pleier, sa Ødegaard.

Han er fornøyd med å ha fått ro rundt sin egen hverdag, med nytt lag.

– Jeg har sagt lenge at jeg har lyst til å ha det stabilt rundt meg. Det har jeg prøvd uten å få til. Men nå føler jeg at jeg får den muligheten i en stor klubb. De har spennende spillere og en ung trener. Jeg vil si at det er nesten perfekt for meg, sier Ødegaard om å spille for Arsenal.

Norge skal spille to kamper etter den mot Nederland. Først mot Latvia lørdag. Så er det kamp mot Gibraltar tirsdag.

Norge har ikke klart å vinne en plass i noe mesterskap siden 2000. Da var Ødegaard halvannet år.

– Vi vil til mesterskap. Men det største presset for å klare det, det legger vi spillerne på oss selv, sier Ødegaard.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå