Sport

Landslaget planlegger tur til Qatar

Det svenske landslaget planlegger å reise til Qatar neste januar. Flere er kritiske til valget.

Neste år er det verdens-mesterskap i fotball. Landet som arrangerer mesterskapet er Qatar. De har fått mye kritikk for å ha brutt menneske-rettigheter. 6.500 arbeidere skal ha dødd under prosessen for å gjøre klart mesterskapet.

Det har også vært mye diskusjon om korrupsjon før mesterskapet. Enkelte mener at Qatar har betalt penger for å få lov til å arrangere det.

Det svenske landslaget planlegger å reise til Qatar neste januar. De ønsker å teste banene før VM starter.

– Det gir oss en bra start. Vi får spille på arenaene, og jeg tror det er en fordel å ha vært der før VM. Hadde ikke VM vært i Qatar, hadde vi ikke dratt dit. Det er ingen tvil om at vi synes det er forferdelig hvordan de håndterer arbeiderne der. Det sier Janne Anderson. Han er trener for det svenske landslaget.

En av de som er mest kritiske til valget er sports-journalist Jan Jensen.

– Ja, det dør noen gjeste-arbeidere. Men svenskene spiller gjerne på deres grav. Fordi det kan gi en fordel i VM. Det skriver Jensen i en kronikk han publiserte tirsdag.

De nordiske fotball-forbundene skrev et brev i starten av september. Brevet ble sendt til fotball-forbundet FIFA. De ønsket å se forbedringer på hvordan gjeste-arbeiderne ble behandlet. Sverige, Finland, Danmark, Norge, Island og Færøyene signerte brevet.

– Det er ingenting svenskene tar på alvor. Døde gjeste-arbeidere eller ikke. Når de har treningsleir i Qatar støtter de automatisk det landet holder på med. Det er så trist og dårlig, skriver Jensen.

---

VM i Qatar

  • For å gjøre verdens-mesterskapet klart har Qatar brutt menneske-rettigheter. Det viser en rapport fra avisa The Guardian.
  • Det svenske landlaget planlegger en tur til Qatar neste januar. For å varme opp til VM.
  • Flere har vært svært kritiske til valget.

---



Siste utgave

På forsiden nå