Sport
Bildet er av fotballspilleren Erling Braut Haaland. Han løper med øynene lukket og rød drakt. Den har symboler fra det norske flagget på seg med hvite og blå detaljer mot rød trøye og shorts. Han har nummer 23 i hvitt på høyre side av brystet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Norge med solid seier mot Gibraltar

Erling Braut Haaland skåret tre mål da Norge vant 5-1 i fotball mot Gibraltar tirsdag kveld. Det gjør at Norge har en god sjanse til å få delta i neste VM.

Norge har en god sjanse til å få en plass i verdens-mesterskapet (VM) i Qatar i 2022. Det er klart etter Norge vant 5-1 mot Gibraltar i fotball. Kampen var tirsdag kveld.

Norge ledet 3-1 etter at halve kampen var spilt. Flere mener de burde skåret flere mål. For Gibraltar blir vurdert å være et av de aller svakeste lagene i Europa.

For å være sikker på en plass i VM må Norge vinne sin gruppe i kvalifiseringen. Det er også mulig å nå VM med en andreplass, men det er vil bli vanskeligere.

Mens Norge spilte sin kamp, var det også kamp mellom Tyrkia og Nederland. Det er de to andre lagene som har en god sjanse til å vinne gruppa.

Den vant Nederland hele 6-1. Det gjør at Norge har en god sjanse til å få et stort forsprang på Tyrkia. Men da må Norge vinne kampen mot dem i Istanbul 8. oktober.

Hvis to lag har like mange poeng, vil forskjellen mellom antall mål for og mot avgjøre hvem som er best. Derfor er det bra for Norge at Tyrkia tapte med mange mål. Men det gjør også at det var uheldig at Norge ikke klarte å skåre så mange som de burde i sin kamp.

– Slik blir det noen ganger. Men det ville seg ikke helt. Vi skulle ha skåret to-tre til, sa Ståle Solbakken etter kampen. Han er sjef for landslaget til Norge.

Norge og Nederland har begge 13 poeng etter at det er spilt seks kamper. Tyrkia har 11 poeng. Det skal bli spilt ti kamper.

I tillegg til kampen mot Tyrkia har Norge igjen tre kamper. 10. oktober skal de spille mot Montenegro i Oslo. 13. november er det kamp mot Latvia i Oslo. Den siste kampen er mot Nederland i Rotterdam. Den kan avgjøre om Norge får delta i VM.

Mer fra Sport

På forsiden nå