Sport
Bildet er av en feirende Michael Schumacher i rød kjøredress fra Ferrari. Foto: Greg Baker / AP / NTB

Skal lage film om livet til Michael Schumacher

Netflix skal vise en dokumentar om livet til Michael Schumacher. Den skal ha mye fokus på tiden i Formel 1 og på det som har skjedd etter skiulykken.

Norge — Kona Corinna Schumacher skal snakke ut om årene etter jula 2013. Det er første gang hun gjør det. En skiulykke førte til at ektemannen havnet i koma.

Folk flest vet lite om hvordan det er med Schumacher etter ulykken. Det har kona holdt hemmelig. Hun er fortsatt preget av det som skjedde den dagen for snart åtte år siden.

– Jeg har aldri lagt skylden på Gud for at dette skjedde. Det var bare skikkelig uflaks. Du kan ikke ha mer uflaks i livet, sier hun i dokumentarfilmen «Schumacher» mens hun gråter.

Michael Schumacher brukte hjelm. Men ble hardt skadd i en skiulykke i alpene i Frankrike. Han skadet hodet hardt, og i flere dager var det uklart om han ville overleve. Kona Corinna husker det han sa før ulykken. «Snøen er ikke ideell. Vi kan fly til Dubai i stedet».

På slutten av dokumentaren kommer det også noe ny informasjon om livet deres.

– Vi bor sammen hjemme. Vi driver med terapi. Vi gjør alt vi kan for at Michael skal ha det bedre og at han føler familiens medfølelse, sier Corinna Schumacher.

– Det er klart at jeg savner Michael hver dag. Ikke bare jeg, men barna, hele familien og alle rundt ham. Men Michael er der. Annerledes. Men han er der, og det gir oss styrke.

De har to barn sammen. Gina-Maria på 24 år og Mick på 22 år. De beskriver faren som en familiemann som de opplevde mye moro sammen med.

Sønnen Mick er blitt sjåfør i motorsporten Formel 1 som faren. Han sier det er «urettferdig» at han ikke lenger kan gjøre ting med faren. Og mest av alt savner han å kunne diskutere med ham.

– Jeg ville ofret alt bare for det, sier han.

Filmen er en gave fra familien til Schumacher, sier Sabine Kehm. Hun var agent for ham i mange år.

– De har sett filmen, og de liker den. De står fullt og helt bak den, også de vanskelige delene, sier hun.

Flere kjente navn i Formel 1 deltar i filmen. De snakker om hvor viktig Schumacher var for sporten, og hva han bidro med.

– Han hadde en leders karisma. Det var hans gave til oss, sier Ferrari-arvingen Piero Ferrari. Schumacher kjørte flere år for laget med til Ferrari. Han vant også verdens-mesterskapet sju ganger. Fem av dem i Ferrari.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå