Sport

Ønsker å gjøre noe annet enn fotball

Fotballspilleren Marcus Rashford engasjerer seg mye for det lokale samfunnet. Han lover å fortsette med dette.

Marcus Rashford spiller for fotballklubben Manchester United. Laget som norske Ole Gunnar Solskjær er trener for.

Rashford liker å gjøre ting som ikke bare handler om fotball. Han engasjerer seg veldig for det lokale samfunnet. Solskjær er veldig med at Rashford bruker tiden sin på noe annet enn fotball. Spilleren ønsker å gi noe tilbake til samfunnet. Han vokste selv opp som fattig.

– Det er skuffende for noen. Men rådet om å holde meg til fotball, holder ikke for meg. Da mitt samfunn ikke hadde noe de kunne kalle for eget, fant de alltid noe gå gi med ut av godhet. Det skriver Rashford i en artikkel som ble publisert i avisa The Spectator.

Fotball-spilleren er veldig populær blant det engelske folk. Han har donert mye penger til skoler. Slik at skolene har råd til å gi barna mat.

– Jeg er et produkt av mitt samfunn. Deres medfølelse, drivkraft og vilje til å gi mer enn jeg hadde. Det ville ha vært dumt om jeg ikke brukte min plattform til dette. Jeg ønsker å stå opp for de millioner av stemmer som ikke blir hørt, skriver Rashford.

Den siste perioden har Rashford vært skadd. Han har hatt problemer med skuldra. Under denne perioden har spilleren reflektert over livet.

– Selv om jeg gjerne skulle sagt at vi har gjort fremskritt, er realiteten at det har blitt verre. Du kan fylle 27 fotball-stadioner med de 2,5 millioner barna som sliter med å vite hvor deres neste måltid skal komme fra, skriver han.

Han sier at han ikke ønsker å gå inn i politikken på dette. Men at han vil fortsette å jobbe videre for å finne løsninger for dem som trenger det.

– Det er på tide at vi samler oss som vi gjorde under europa-mesterskapet. Vi må sørge for at alle barn i dette landet får like muligheter, skriver Rashford.

---

Kort om saken

  • Marcus Rashford ønsker også å gjøre andre ting enn fotball.
  • Han engasjerer seg for det lokale samfunnet. Og har donert penger til skolene, slik at de kan tilby barna mat.
  • Mange liker at Rashford engasjerer seg.

---



Siste utgave

På forsiden nå