Sport
Bildet er av skihopperen Daniel-André Tande. Han har på hvit hjelm. Han har hoppbrillene trukket opp i panna og smiler. Foto: Lise Åserud / NTB

Tande er klar til å hoppe på ski igjen

Daniel-André Tande skal hoppe på ski i en konkurranse i helga. Det er første gang siden han ble stygt skadd i en hoppbakke i mars.

– Det blir veldig moro. Det er en fin start å kunne gjøre comeback hjemme i Midtstuen i Norge. Jeg gleder meg til å se hva jeg kan få til om jeg hopper så godt jeg kan nå. Det blir kult å konkurrere igjen, sier Tande i en pressemelding.

Tande har et mål om å vinne, sier Andreas Vilberg. Han er trener og har fulgt opp Tande mens han har trent seg opp igjen.

– Det har en vært en stor jobb for Daniel. Det har tatt lang tid å bli bra igjen etter at han falt i stygt i mars, sier Vilberg. Han sier at Tande har som mål å vinne i hoppbakken i Midtstuen denne helga. Det er første konkurranse siden det stygge fallet i Planica i Slovenia.

Tande falt i en prøve-omgang før den siste konkurransen for året. Han ble lagt i et kunstig koma i flere dager etter fallet. Han punkterte en lunge, brakk et kragebein og fikk fire hjerneblødninger i fallet.

Fallet skjedde 25. mars. Først 23. august var Tande tilbake i hoppbakken for å trene igjen. Det var i den samme bakken som han skal konkurrere i denne helga.

Da sa Tande at det tok kort tid før han skjønte at han ville fortsette med skihopp.

– Jeg var redd for at jeg skulle få varige mén helt i starten. Men det gikk jo fort veldig bra. Så da var det ikke noen bekymring. Det var bare å kjøre på, sa han til nyhetsbyrået NTB i august.

Tande har også sagt at han tror det kan bli mer nerver når han skal tilbake til Planica. Men det er planen.

– Jeg gleder meg egentlig litt til det. Det er noe jeg veldig lyst til å få til. Jeg vil klare å hoppe i den bakken igjen. Og jeg håper jeg klarer å hoppe langt, sa han i juni. Håpet er at hvis han klarer det i Planica, så vil han kunne hoppe i alle de store bakkene igjen.

Konkurransen i helga er del av kontinental-cupen. Det er nest beste nivå i skihopp. Den blir også det første i Norge med hoppere fra andre land siden mars 2020.

---

De skal også hoppe for Norge i helga:

 • Anders Fannemel
 • Joacim Ødegård Bjøreng
 • Oscar P. Westerheim
 • Jo Rømme Mellingseter
 • Sølve Jokerud Strand
 • Eirik Leander Fystro
 • Benjamin Østvold
 • Andreas Granerud Buskum
 • Anders Ladehaug
 • Fredrik Villumstad
 • Bendik Jakobsen Heggli.

---

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå