Sport
[object Object]

Vil ikke ha dommerhjelp

Norsk fotball må snart bestemme seg om de ønsker Video Assistent Referee (VAR). Norsk Supporter-allianse ønsker ikke dommerhjelp.

Torsdag skal fotball-klubbene snakke om dommerhjelp i Eliteserien. Hjelpen kalles Video Assistent Referee (VAR). Det er Leif Øverland som melder om dette. Han er administrerende direktør i Norsk Toppfotball.

Slik dommerhjelp er veldig vanlig i større ligaer i Europa. Både engelske Premier League og spanske La Liga har dette. VAR kan forandre en avgjørelse fra dommeren, eller hjelpe hvis dommeren ikke har sett en hendelse. Slik at hvis ballen treffer en hånd, og dommeren ikke ser det, vil VAR gripe inn å si fra til dommeren.

Øverland tror det vil koste mellom 12 og 18 millioner kroner i året for klubbene. Utgiften vil bli delt mellom klubbene, Norges Fotballforbund (NFF) og de som har rettighetene til VAR.

Først må klubbene bli enige. Supporterne ønsker ikke at Eliteserien skal bruke teknologien.

– Vi ønsker ikke VAR. Vi har tatt en ny runde på det nå. Det kommer til å ødelegge spontaniteten på tribunene. Det sier Ole Kristian Sandvik til avisa VG. Han er talsmann for Norsk Supporter-allianse.

Hvis Eliteserien skal begynne med VAR, skjer ikke dette før om to år.

– Nesten 40 dommere må på et FIFA-kurs som vil ta ett år, før eventuell bruk av VAR. Det sier Terje Hauge. Han er dommersjef i NFF.

---

Kort om saken

  • Norsk fotball skal snakke om om de ønsker dommerhjelp eller ikke.
  • Supporterne ønsker det ikke. De mener det ødelegger spontaniteten på tribunen.
  • Hvis flere ønsker det, vil dommerhjelp bli innført innen to år.

---Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå