Sport
Real Madrid får inntil videre ingen straff fra Uefa for superligaprosjektet. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB

Superligaen slipper straff

De 12 klubbene som forsøkte å lage Super League, slipper å betale boten på 15 millioner kroner.

Super League skulle være en turnering for de beste fotballklubbene i Europa. 12 klubber skulle være med. Men drømmen om en superliga ble knust.

Supportere, politikere og medier kritiserte ligaen sterkt. Folk demonstrerte. Dermed ble det aldri noen superliga.

Ni av klubbene trakk seg raskt fra prosjektet da kritikken kom. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) og klubbene ble enige om en bot på 15 millioner kroner. Den er nå slettet.

Mandag skrev Uefa en pressemelding. Der står det at klubbene nå ikke behøver å betale. Dette skjer etter at en domstol i Madrid har bestemt at Uefa ikke kan straffe klubbene. Uefa fjerner dermed boten for å bevare freden.

Planen om Super League ble offentlig 19. april i år. Kontraktene med klubbene var signert. Men under to døgn senere var prosjektet stoppet.

Klubbene som skulle være med var Manchester City, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Atlético Madrid, Real Madrid, Milan, Inter, Barcelona og Juventus.

Presidenten i Real Madrid sa derimot sist i sommer at drømmen enda ikker knust.

– Det er en forpliktende avtale og superligaen fortsetter. Uefa og Fifa truer oss for beskytte sin dominerende posisjon, og de engelske lagene falt under den tvangen, sa Florentino Perez i et intervju med den spanske sportsavisen Marca.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå