Sport

Vil ha slutt på sang med rasistisk preg

Park Ji-sung sier det er på tide at fansen til Manchester United slutter å synge en sang. Den ble skrevet for ham da han spilte for laget.

Sangen til Park var laget for å hylle ham som spiller. Men fansen synger den fortsatt. Snart ti år etter at han spilte fotball for Manchester United.

Park sier sangen sårer følelsene til flere unge i Sør-Korea. Han håper å få slutt på rasismen med å forklare for fansen hva som er galt. Han deltok nylig i en podkast som blir laget av klubben.

Sangen har rasistisk preg, ifølge Park. Han sier det er delen som handler om at han er fra Sør-Korea. For en del av sangen handler om at folk i landet spiser kjøtt av hunder.

Park spilte i Manchester fra 2005 til 2012. Han fikk et tips om at sangen ble sunget i en kamp for kort tid siden. Den var mellom Wolverhampton Wanderers og Manchester United. Fansen sang den da ble Hwang Hee-chan presentert. Han er også fra Sør-Korea, men spilte for det andre laget.

– Jeg vet at fansen ikke mener noe vondt mot Hwang når de synger sangen. Men jeg ber likevel om at de unngår ordet «hundekjøtt». I dag blir det oppfattet som rasisme mot folk fra Sør-Korea, sier Park.

– Ordet hundekjøtt gjør folk fra Sør-Korea ukomfortable. Jeg synes synd på unge spillere som må høre det. Det er sant at folk spiste hund før, men dagens unge hater det. Kulturen har endret seg. Det er på høy tid at fansen slutter å synge det ordet, sier Park.

Siste utgave

På forsiden nå