Sport
Mohamed Elyounoussi jubler etter å  ha scoret 1-0-målet i VM-kvalifiseringskampen mot Montenegro. Foto: Annika Byrde / NTB

Fortsatt med i kampen om VM

Etter å ha vunnet kampen mot Montenegro, har Norge fortsatt mulighet til å få plass i fotball-VM i 2022.

Mandag kveld var Ullevaal Stadion full. For første gang på to år fikk det norske herre-landslaget i fotball oppleve jubel fra 28.000 tilskuere på hjemmebane. Det er den største samlingen av folk siden korona-pandemien kom til Norge.

Det endte med fest.

Fansen fikk mye å juble for. Norge klarte å sparke inn to mål mot Montenegro. Med seier på 2-0 har laget fortsatt mulighet for å få være med i verdens-mesterskapet (VM).

Norge-spiller Mohammed Elyounoussi er kanskje bedre kjent som Moi. Mandag kveld var det mye bølgen og Moi. På tribunen laget publikum bølgen mange ganger etter at Moi skåret både ett og to mål.

– Vi var under trøkk mot slutten. Da jeg fikk ballen, hørte jeg fra sidelinja «ned i hjørnet». De mente jeg skulle ta den til hjørneflagget, men jeg trodde de mente jeg skulle skyte i hjørnet. Det viste seg å være et godt valg, sa Moi om det andre målet.

Men seieren var ikke bare enkel.

– Jeg er veldig stolt av gutta, for vi var i kjelleren. Kreftene tok slutt litt tidlig i dag. Kanskje var det litt naivt å gå ut i så høyt tempo. Vi presset dem godt, men det kostet krefter, sa Ståle Solbakken etter kampen. Han er trener for landslaget.

Neste kamp i VM-kvalifiseringen er 13. november. Da skal de spille mot Latvia. Deretter er det finale om VM-plassen mot Nederland 16. november.

Samme kveld spilte Tyrkia mot Latvia. Dermed har Tyrkia bare to poeng mindre enn Norge. Derfor blir de to siste kampene avgjørende for de norske herrene.

Vinner Norge begge de neste kampene får laget være med i VM.Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå