Sport

Reiser på høydetrening

Johannes Høsflot Klæbo blir igjen i Italia når resten av laget drar hjem. Han ønsker å få utnytte seg av den tynne luften.

Torsdag reiste Johannes Høsflot Klæbo på samling med sprintlandslaget i ski. Høydesamling, som det også kalles. De reiser til høye topper for å utnytte seg av den tynne luften. Tynn luft betyr mindre oksygen, som igjen fører til at de får et bedre opptak av oksygen. Dette er vanlig innenfor idrett som trenger utholdenhet.

Laget reiste til Livigno, som ligger i Italia. Der planlegger Klæbo å være i tre uker. Det er flere dager enn de andre guttene på laget.

For 24-åringen er denne samlingen viktig for sesongen. Det er ikke lenge til De olympiske leker (OL) i Beijing. Lekene starter 4. februar neste år.

– Vi har ikke fasitsvaret når det gjelder høydetrening, men vi prøver oss litt fram. Foreløpig ser det greit ut. Det endelige svaret på hvor vellykket høydetreningen er, får vi ikke før OL. Det sier Klæbo til nyhetsbyrået NTB.

Klæbo har ikke alltid satset på høydetrening. Han var på sitt aller første høydeopphold i franske Font Romeu for to år siden.

– Høydetrening er veldig individuelt. Det som passer for meg er nødvendigvis ikke perfekt for mine konkurrenter. Vi jobber med å finne den perfekte løsningen for meg, sier Klæbo.

Klæbos morfar og trenet Kåre Høsflot sier at de lærer underveis.

– Vi tror i alle fall at vi er på rett vei, og den veien ligger oppe i høyden. Det som er sikkert er at dette blir spennende, sier Kåre Høsflot til nyhetsbyrået NTB.

---

Kort om saken

  • Johannes Høsflot Klæbo har reist på høydesamling i Italia.
  • Der skal han være tre uker for å trene. Det er en uke lenger enn lagkameratene.

---



Siste utgave

På forsiden nå