Sport

Maren Lundby vet ikke hvorfor hun gikk opp i vekt

Selv om OL ryker for Norges topphopper, lukker ikke Maren Lundby døren helt igjen for deltakelse i verdenscupen i vinter, skriver Dagbladet.

Skihopperen Maren Lundby har trukket seg fra De olympiske leker (OL) i 2022. Årsaken er at hun har problemer med vekten sin. Men hun vet ikke hvorfor hun fikk problemene.

– Kroppen responderte helt annerledes enn hva den hadde gjort før. Jeg skjønte ikke hvorfor jeg gikk opp i vekt, sier hun til avisa Dagbladet.

Problemene startet etter verdens-mesterskapet i Oberstdorf sist vinter. Hun vil ikke jobbe for å miste mye vekt på kort tid. Det kan være skadelig for helsen. Derfor skal hun bruke den tiden hun trenger på å nå en vekt hun kan konkurrere med.

Hun vil heller satse på å ha en lang karriere.

– Det jeg har fått høre, er at det er vanlig innenfor såkalte vektidretter. Jeg er ikke alene om å oppleve dette. Det i seg selv er en trygghet for meg. Medisinen for å behandle det, er å bruke tid, ikke stresse. Og å la kroppen ordne opp selv, sier hun.

Forrige helg måtte Lundby også gi seg i TV-programmet «Skal vi danse». Årsaken var problemer med overbelastning av føttene.

Men hun sier det likevel er mulig å se henne i skihopp-konkurranser i løpet av vinteren.

– Det er dumt å lukke døra helt hvis kroppen plutselig skulle begynne å respondere, sier hun.

Allerede har hun også sagt at hun vil delta i OL i Italia i 2026.

Siste utgave

På forsiden nå