Sport

Vil vise at det er OK å være homofil og spille fotball

Svært få som har spilt fotball på øverste nivå i verden har sagt at de er homofile. Nesten ingen har sagt det mens de spilte. Det gjør Josh Cavallo fra Australia.

Josh Cavallo er fotballspiller på øverste nivå i Australia. Han har delt et brev og en video hvor han sier at han har noe viktig å dele med verden. Der sier han at han er homofil. Cavallo er den eneste spilleren på toppnivå i dag som har sagt dette.

– Jeg er sliten av å prøve å prestere det beste jeg kan, og på samme tid leve et dobbeltliv. Det gjør meg utslitt. Jeg ønsker at ingen andre skal måtte oppleve det her, sier han.

– Jeg har kjempet mot min egen seksualitet i seks år. Nå er jeg glad for å kunne gi slipp, sier han. Cavallo sier at det eneste han ønsker, er å spille fotball og bli behandlet som alle andre.

Flere spillere har stått fram med at de er homofile. Men de har gjort det etter at de er ferdige på øverste nivå. Cavallo skal være den eneste som har sagt det mens han er på toppnivå. Ingen andre som spiller i dag skal ha gjort det, ifølge kanalen BBC.

– Det er overraskende at det ikke er andre homofile fotballspillere som er aktive nå. Ikke bare i Australia, men rundt om i verden. Jeg vil vise dem der ute som sliter og som er redde. De skal ikke trenge å være noen andre enn deg selv. Det er OK å være homofil og spille fotball, sier han.

– Jeg har bare fått gode meldinger fra folk etter at jeg sa at jeg er homofil. Det gjør at jeg har tenkt på hvorfor jeg har holdt det skjult så lenge. Men jeg er veldig glad for miljøet rundt meg i Adelaide United, sier Cavallo. Han sier at han har fått mye støtte fra laget sitt. Både fra trenere og andre spillere.

Siste utgave

På forsiden nå